18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Δεύτερο κόμμα η ακροδεξιά στη Γερμανία

Ημερομηνία:

Οι πρόσφατες διαμάχες στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού (SPD και CDU/CSU) φαίνεται πως έβλαψαν, τουλάχιστον δημοσκοπικά, τα κυβερνώντα κόμματα και έδωσαν σημαντική ώθηση στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρίσκεται για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση μεταξύ των γερμανικών κομμάτων με 18% (+2%) σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπησή του.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (-1%) αν και πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό της από την έναρξη των δημοσκοπήσεων του εν λόγου δικτύου το 1997.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με 17% (-1%) και ακολουθούν οι Πράσινοι με 15% (+1%) , η γερμανική Αριστερά (Die Linke), η οποία παραμένει σταθερή, με 10% και οι Φιλελεύθεροι με ποσοστό 9% (+1%).

Υπέρ του κυβερνητικού συνασπισμού τάσσεται συνολικά το 45% των ερωτηθέντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, de.reuters

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ