20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η ιστορία του Αλέξη από την Κρήτη που έχασε 80 κιλά!

Ημερομηνία:

Ένα post από τον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης που διεξήχθη με επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά στις 6 Οκτωβρίου 2019 μας έδειξε ότι ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί ν’ αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας με τη στάση ζωής τους.

Ένα κολάζ από 4 φωτογραφίες έδειχνε τον Αλέξη ο οποίος ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες το 2014 όταν ήταν 162,8 κιλά και συμμετείχε και φέτος στον Ημιμαραθώνιο 2019 όντας πλέον 81,6 κιλά.

Τότε δεν μπορούσε να περπατήσει αλλά τώρα τρέχει. Τότε συμμετείχε στα 5χλμ, φέτος στα 10χλμ και το 2020 σκοπεύει να συμμετάσχει στον αγώνα των 21χλμ!

Το όνομα του είναι Αλέξης Βορδοναράκης-Μουράτης. Ο πατέρας του ήταν δρομέας αλλά έπαιξε ποδόσφαιρο και στον ΟΦΗ και η μητέρα του γυμνάστρια και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.

Ο Αλέξης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρκαλοχώρι και σήμερα είναι σεφ και ζει στο Ηράκλειο.

Στη μνήμη του έχει κρατήσει χαραγμένη μια ημερομηνία: 15/12/2016. Τότε η ζυγαριά έδειχνε 162.8 κιλά. Τώρα δείχνει σχεδόν 80 κιλά!

Είναι το ίδιο πρόσωπο αλλά είναι άλλος άνθρωπος. Είναι ο 29χρόνος Αλέξης ο οποίος μιλάει στο gazzetta.gr για τον σπουδαίο αγώνα του!

«Αρχικά αποφάσισα να χάσω κάποια κιλά γιατί είχα ένα περίεργο θέμα. Δεν χωρούσα στα bucket καθίσματα που είχα πάρει για το αυτοκίνητο μου, οπότε ξεκίνησα διατροφη και γυμναστική με σκοπό να χάσω κάπου στα 20 κιλά», μας λέει αρχικά ο Αλέξης και συνεχίζει:

«Όταν τελικά τα έχασα άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με τ’ όλο θέμα, να μελετώ ξένα βιβλία διατροφολογίας και να παρακολουθώ έρευνες που… έτρεχαν στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα άρχισα να ασχολούμαι ακόμα πιο ενεργά με τη γυμναστική και με το τρέξιμο με αποτέλεσμα ως σήμερα να έχω χάσει πάνω από 80 κιλα και να είμαι στο 15% λίπος».

Ο Αλέξης σίγουρα είναι παράδειγμα για όλους όσους έχουν θέμα με τα κιλά τους. Τι θα τους έλεγε όμως;

«Η διατροφή είναι το Α και το Ω σε αυτές τις προσπάθειες. Όποιος ενδιαφέρεται, να ψάχνει μόνος του τις τάσεις που υπάρχουν παγκοσμίως, γιατί εδώ έχουμε μείνει σε διατροφικές τακτικές που μας «φρενάρουν» αντί να μας βοηθούν.

Στο κομμάτι της διατροφής ήταν καθαρά δική μου έρευνα και πειραματισμός, στο κομμάτι της άσκησης είχα καθοδήγηση από διάφορα άτομα αλλά δε μπορώ να πω ότι κάποιος συγκεκριμένα με βοήθησε περισσότερο», μας είπε ο νεαρός σεφ.

Σε μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να πιστεύεις πάνω απ’ όλα σε σένα και να το θέλεις πολύ: «Η προσπάθεια αυτή ήταν 90% δική μου, εννοείται ότι στήριξη υπάρχει ειδικά από τα άτομα που με ζουν καθημερινά, π.χ. την κοπέλα μου η οποία ακολουθεί την ίδια διατροφή με εμένα πλέον όπως και η μητέρα μου, και έχουν και οι δύο χάσει βάρος. Η κοπέλα μου βασικά έχει κάνει μια μικρή εκδοχή της δικής μου μεταμόρφωσης».

Ο Αλέξης ακολουθεί ειδική διατροφή αλλά δεν πεινάει:

"google ad"

«Κάνω κετονική διατροφή, δεν τρώω καθόλου υδατάνθρακες εδώ και τρία χρόνια και επίσης κάνω διαλειμματική νηστεία σε πολύ συχνό ρυθμό. Τώρα ετοιμάζω σιγά σιγά και ένα blog για το συγκεκριμένο θέμα καθώς με ρωτάει πολύς κόσμος τι να κάνει και είναι δύσκολο να απαντήσω σε όλους προσωπικά. Έχω βοηθήσει αρκετά άτομα να ξεκινήσουν να χάνουν βάρος μέσω διατροφής και άσκησης».

Δεν χάνει ημιμαραθώνιο αλλά έχει ως σκέψη να συμμετάσχει και σ’ άλλους αγώνες. «Όπου και γίνεται ο ημιμαραθώνιος, ο οποίος είναι ο μοναδικός αγώνας στον οποίο συμμετέχω, είμαι εκεί.

Σκοπεύω να τρέξω και σ’ άλλους αγώνες», σημειώνει.

Σαν σεφ μας προτείνει και ένα πιάτο που τον… εκφράζει: «Αγαπημένο μου πιάτο από την διατροφή που κάνω αυτή τη στιγμή θα σου πω ότι είναι ένα μπέργκερ που φτιάχνω με ψωμί χωρίς υδατάνθρακες. Ξέρω ότι δεν ακούγεται πολύ… διατροφικό αλλά η διατροφή μου βασίζεται στα λιπαρά».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...