Για την κλιμάκωση της έντασης και τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μίλησε η Κιμ Καρντάσιαν με αναρτήσεις της. Η Κιμ Καρντάσιαν, κόρη του Αμερικανοαρμένιου τρίτης γενιάς Ρόμπερτ, παίρνει θέση υπέρ των Αρμενίων, ενώ αναφέρεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ως Αρτσάχ.

«Οι Αρμένιοι δέχονται επίθεση στο Αρσάχ. Προσευχόμαστε για τους γενναίους άνδρες και τις γυναίκες που ρισκάρουν τις ζωές τους για την προστασία του Αρσάχ και της Αρμενίας. Οι ειδήσεις παραπληροφορούν μιλώντας για “συγκρούσεις”.

Η Αρμενία είναι το θύμα απρόκλητων επιθέσεων από το Αζερμπαϊτζάν και της παραπληροφόρησης που τις συνοδεύουν. Το Αζερμπαϊτζάν έχει μπλοκάρει τα social media και κάνει πολεμική προπαγάνδα.

Χρειαζόμαστε διεθνείς παρατηρητές να ερευνήσουν και να καλέσουν σε διεθνή πολιτικά και διπλωματικά μέτρα, ώστε αναποφευχθεί η κλιμάκωση και η τραγωδία.

Απαιτείστε από το Μπακού να σταματήσει τις επιθέσεις, διακόψτε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, η οποία χρησιμοποιείται ενάντια στους Αρμένιους και προειδοποιήστε την Τουρκία να σταματήσει να στέλνει μαχητές και όπλα στο Μπακού.