13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η κλούβα ρίχνει “φως” στη ληστεία των ταχυδρομικών διανομέων – 250.000 ευρώ απέσπασαν οι ληστές

Ημερομηνία:

Τρεις οι δράστες – Άρπαξαν τα χρήματα από τους δύο ταχυδρομικούς διανομείς και διέφυγαν … με το υπηρεσιακό περίστροφο του συνοδού αστυνομικού!

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, περίπου στις 09.30 χθες το πρωί, στην Κίσσαμο, με τρεις ένοπλους με καλάσνικοφ, να ληστεύουν δύο ταχυδρόμους, οι οποίοι συνοδεύονταν από αστυνομικό.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 09.10 το πρωί, όταν δύο ταχυδρόμοι – ένας άνδρας και μια γυναίκα – υπάλληλοι των ΕΛΤΑ έκαναν ανάληψη χρημάτων από την Εμπορική Τράπεζα, προκειμένου να προχωρήσουν σε πληρωμές.

Όπως συνηθίζεται σε αυτή την περίπτωση, από το Α.Τ. Κισσάμου, παρέχεται ένας αστυνομικός, προς συνδρομή, προκειμένου να διαφυλαχθεί η “πεζή χρηματαποστολή”.

Ωστόσο φαίνεται πως η συνοδεία δεν ήταν αρκετή, καθώς οι ένοπλοι δράστες, όχι μόνο άρπαξαν τις περίπου 250.000 ευρώ που έφεραν οι δύο ταχυδρόμοι, αλλά επίσης … απέσπασαν το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυνομικού και διέφυγαν!

Εν τω μεταξύ, “φως” στην υπόθεση ρίχνει ένα κλεμμένο αυτοκίνητου, τύπου κλούβα, που εντοπίστηκε ανάμεσα στην Εμπορική Τράπεζα και το Ταχυδρομείο, όπου έγινε η ληστεία. Το αυτοκίνητο, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, διαπιστώθηκε πως είναι κλεμμένο, ενώ φέρει πινακίδες … άλλου αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι πρώτες έρευνες οδηγούν στο Ρέθυμνο, από όπου αφενός προέρχεται η κλεμμένη κλούβα, κι όπου αφετέρου υπάρχει “παράδοση” στη ληστεία ταχυδρομικών διανομεών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, οι δύο δράστες είχαν σταθμεύσει από το προηγούμενο βράδυ την κλούβα, στην οποία μπήκαν τα ξημερώματα, στήνοντας “καρτέρι” στους ταχυδρομικούς διανομείς, για τους οποίους, η “πεζή χρηματαποστολή” κάθε 1η του μήνα, αποτελούσε πια … ρουτίνα. Τη στιγμή που οι δύο διανομείς πέρασαν μπροστά από την κλούβα, οι ληστές βγήκαν έξω, προέταξαν τα καλάσνικοφ και απέσπασαν το υπηρεσιακό όπλο του συνοδού αστυνομικού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τρίτο άτομο, συνεργός των δύο, τους περίμενε και διέφυγαν μαζί.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

“Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (01-02-2013) το πρωί διέπραξαν ένοπλη ληστεία, σε βάρος δυο (2) υπαλλήλων που εκτελούσαν χρηματαποστολή στο Καστέλι Κισάμου Χανίων.

Ειδικότερα, οι δύο (2) δράστες, από τους οποίους ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έφερε αυτόματο πολεμικό όπλο και ο άλλος είχε εν μέρει καλλυμένα χαρακτηριστικά και έφερε πιστόλι, ακινητοποίησαν αρχικά ένστολο αστυνομικό, ο οποίος επιτηρούσε πεζός την μεταφορά των χρημάτων και του αφαίρεσαν το όπλο του.

Στη συνέχεια, οι δράστες αφαίρεσαν από τους δυο (2) ταχυδρομικούς υπάλληλους, σάκο με μεγάλο χρηματικό ποσό, που μετέφεραν πεζοί από υποκατάστημα τραπεζικού καταστήματος σε παρακείμενο  υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

Οι δράστες αρχικά τράπηκαν σε φυγή πεζοί, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αγνώστου τύπου. Στο σημείο της ληστείας βρέθηκε κλεμμένο όχημα που έφερε κλεμμένες πινακίδες.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων”.

"google ad"

Πηγή φωτ: http://sadentrepese.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ