13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Η Κολωνία της διαφθοράς!”: Σχόλιο των εκπομπών  “Radiopolis + Ελληνικο Ραντεβου” για τη δυσαρέσκεια του Γερµανο – Ελληνικού Επιχειρηµατικού Συνδέσµου (DHW) για τη λίστα Borjans

Ημερομηνία:

Ο ραδιοφωνικός σταθμός των ομογενών της Γερμανίας Radiopolis σχολιάζει τη στάση του Γερμανο – Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου:

O Γερµανο – Ελληνικός Επιχειρηµατικός Σύνδεσµος (DHW) με έδρα την Κολωνία δίνει με μιά αξιοσημείωτη δήλωση του την εντύπωση ότι προφανώς υποστηρίζει τόσο την διαφθορά στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία. Επικροτεί την απαλλαγή φόρων που έδωσε αυτές τις μέρες στους γερμανούς εφοπολιστές η κυβέρνηση Μέρκελ. Eίναι η ίδια κυβέρνηση που επέκρινε την Ελλάδα για τiς φοροαπαλαγές των εφοπλιστών στην Ελλάδα.

Επίσης ο σύνδεσμος των ελλήνων επιχειρηματιών στην Γερμανία επικρίνει τον υπουργό οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Walter Brojans που προσφατα επισκεφθηκε την Αθήνα.

Γιατι; Ο Borjans έδωσε 10.000 ονόματα ελλήνων φοροφυγάδων στην ελληνική κυβέρνηση και συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση τώρα για την καλύτερη καταπολέμηση των πλουσίων φοροφυγάδων.

Γιατί δεν αρέσει αυτό στον Γερµανο – Ελληνικό Επιχειρηµατικό Σύνδεσµο;

Ποια συμφέροντα πλήττονται, αναρωτιούνται αρκετοί Έλληνες και Ελληνίδες της Γερμανίας.”

Η δήλωση του Γερµανο – Ελληνικού Επιχειρηµατικού Συνδέσµου (DHW):

“Κοτσαμπόπουλος (DHW): Οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους γερμανούς εφοπλιστές πρότυπο και για την Ελλάδα
“Χαιρόμαστε για τους γερμανούς εφοπλιστές και τους νέους ανθρώπους, που επιθυμούν να βγουν στην θάλασσα, και χαιρετίζουμε την απόφαση της γερμανικής πολιτικής. Οι εν λόγω μειώσεις είναι πολύ σημαντικές για επιχειρηματικούς τομείς που κινδυνεύουν από πανίσχυρο διεθνή ανταγωνισμό και επηρεάζονται τόσο πολύ από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις κρίσεις. Εμείς προτείνουμε στην ελληνική κυβέρνηση να παραδειγματιστεί από την παραπάνω γερμανική απόφαση και να υιοθετήσει τα ίδια μέτρα για την ελληνική ναυτιλία. Δεν μας εκπλήσσει η άγνοια βιώσιμης φορολογικής πολιτικής του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που και σε αυτήν την περίπτωση ξεχνάει ότι με την κίνηση αυτή η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θέλει να καταστήσει την γερμανική σημαία πιο ελκυστική για τους γερμανούς πλοιοκτήτες και να βοηθήσει στην δημιουργία νέων θέσεων εκπαίδευσης και εργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος στην Κολωνία.

Bundestag και Bundesrat αποφάσισαν αυτήν την Πέμπτη και την Παρασκευή να ανακουφίσουν την γερμανική ναυτιλία. Έτσι ενέκριναν νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο πλοιοκτήτης μπορεί πλέον να κατακρατήσει όχι το 40, αλλά το 100 τοις εκατό του φόρου εισοδήματος των μελλοντικών ναυτικών τους. Με αυτό το νομοσχέδιο, η Γερμανία προσαρμόζεται με παρόμοιους νόμους που ισχύουν π.χ. στη Δανία ή στην Ολλανδία. Η πρόταση για αλλαγή του προηγούμενου καθεστώτος είχε ήδη διατυπωθεί από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Εθνικό Ναυτιλιακό Συνέδριο τον Οκτώβριο του 2015, η πρόταση τελικά κατατέθηκε στο Bundesrat από το κρατίδιο του Αμβούργου. Έτσι, το κόστος της γερμανικής σημαίας μειώνεται πλέον αποφασιστικά και η απασχόληση και εκπαίδευση στην ναυτιλία εξασφαλίζονται μακροπρόθεσμα.

Με την σημαντική αυτή φορολογική απαλλαγή η καγκελάριος ήθελε να δεσμεύσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της κατάρτισης και της διττής εκπαίδευσης στην γερμανική ναυτιλία και έτσι να δημιουργήσει νέες και ενδιαφέρουσες ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους. Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Norbert Walter-Borjans είχε επικρίνει πρόσφατα στην Αθήνα αυτήν την απόφαση του γερμανού νομοθέτη λέγοντας ότι είναι ένα είδος έμμεσης και ασυνήθιστης επιδότησης που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητή από άλλους τομείς της οικονομίας.

Όλος ο κόσμος πλέον έχει μάθει το αγαπημένο χόμπι αυτού του πολιτικού και που είναι το διόλου βιώσιμο κυνηγητό των φοροφυγάδων.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...