22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Κορίνα πέθανε για τους ίδιους λόγους που πέθαναν στο Μάτι

Ημερομηνία:

Συγκλόνισε σήμερα ο δικηγόρος της υπόθεσης του θανάτου της 27χρονης Κορίνας κ. Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» είπε ότι η ανικανοτητα του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει, κόστισε τη ζωή στην 27χρονη Κορίνα. Μάλιστα, προχώρησε και σε έναν παραλληλισμό συγκρίνοντας τα λάθη του κρατικού μηχανισμού που οδήγησαν στον θάνατο της Κορίνας με τα λάθη του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 110 ανθρώπους.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Το 2018 εδώ στο Μάτι της Αθήνας 5 χιλιόμετρο έξω από την Αθήνα, οι άνθρωποι έκαψαν 110 ανθρώπους και άλλους 1000 που τσουροφλίστηκαν με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού. Δε μπόρεσαν να παρέσχουν βοήθεια στα 5 χιλιόμετρα στην Αθήνα. Μεχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε. Είναι ανεπαρκείς, είναι ανίκανοι οι άνθρωποι! Άνθρωποι που χειρίζονται υπεύθυνα πόστα θα πρέπει να είναι σε ετοιμοτητα! Κοστίζουν ζωές!”

Ας θέσουμε εμείς και μία επιπλέον παράμετρο. Πέρα απο την ανικανότητα ανθρώπων μήπως πιο σημαντική είναι η ανικανότητα αυτών που προχωρούν στον σχεδιασμό που ακολουθούν οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ο θάνατος της Κορινας πρεπει να αποτελέσει την απαρχή για να δημιουργηθεί το πλαίσιο ώστε τέτοια περιστατικά να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς εκεί που δε θα έπρεπε. Για να παρθεί η απόφαση να δημιουργηθεί το πλαίσιο πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Γιατί, αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές συνέπειες με αντίκτυπο όταν από ανθρώπινα λάθη και από λάθη στη διαδικασία πεθαίνουν άνθρωποι, τότε γιατί κάτι να αλλάξει;

Και πρέπει κάτι να αλλάξει και μάλιστα ριζικά.

Γιατί, δεν είμαστε στον 18ο αιώνα για να πεθαίνουν με αυτό τον τρόπο άνθρωποι. Υπάρχουν τα μέσα για να σώζονται ζωές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ