16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Κρήτη γίνεται ταινία στην Κίνα για τις ταραχές στη Λιβύη

Ημερομηνία:

Τα γεγονότα του 2011 με τη Λιβύη θυμήθηκαν Περιφερειάρχης και Κινέζος πρέσβης.
Ήταν Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. Οι πρώτοι 2.000 Κινέζοι φθάνουν στην Κρήτη από τη φλεγόμενη Λιβύη του 2011, με ελληνικό πλοίο. Η επιχείρηση επαναπατρισμού των Κινέζων συνεχίζεται κι ένα ακόμα πλοίο με 3.000 Κινέζους φθάνει στην Κρήτη το απόγευμα εκείνου του Σαββάτου. Λίγες ημέρες πριν 4.300 Κινέζοι από τη Λιβύη είχαν βρει καταφύγιο στην Κρήτη. Περίπου 12 ξενοδοχεία, υποδέχονται τους Κινέζους στο νησί.

Η ιστορία τραγική και οι συγκρούσεις κατά της κυβέρνησης του Μουαμάρ Καντάφι στο αφρικανικό κράτος έχουν ήδη γενικευθεί από τον Ιανουάριο, λίγο μετά τις ταραχές και την πτώση του Μπεν Αλί στη γειτονική Τυνησία.

Χιλιάδες Κινέζοι ζουν τις ταραχές και πρέπει να επαναπατριστούν. Η Κρήτη έχει κομβική σημασία και γίνεται βασικός χώρος υποδοχής.

Όλα αυτά τα γεγονότα και ο ρόλος της Κρήτης, έχουν γίνει ήδη βιβλίο στην Κίνα που σημειώνει τεράστια επιτυχία. Και στη συνέχεια ετοιμάζεται μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή.

Αυτά τα γεγονότα θυμήθηκε μεταξύ άλλων ο Κινέζος Πρέσβης, Du Qiwen, ο οποίος με αφορμή τη λήξη της θητείας ήρθε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη συνεργασία του τότε.

Ο Περιφερειάρχης ανταπάντησε αναφερόμενος στο πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, ενώ έκανε αναφορές στο εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων της Κρήτης.

Ο Du Qiwen μίλησε για τα γεγονότα στον Περιφερειάρχη, του είπε για το βιβλίο, όπως επίσης τον ενημέρωσε για το ότι Κινέζοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί ενδιαφέρονται να γυρίσουν ταινία την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

prismanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...