21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Κρήτη, ελέω βάσεων Σούδας και εξορύξεων, στο επίκεντρο μιας πιθανής πολεμικής σύγκρουσης ΗΠΑ – Ιράν

Ημερομηνία:

Στο επίκεντρο των εξελίξεων σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής βρέθηκε με αφορμή τις εξορύξεις νότια της Κρήτης η Ελλάδα.

Για να ενδυναμώσουμε τη θέση μας σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας δώσαμε γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, με επέκταση των βάσεων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεών τους στην Ελλάδα αλλά ειδικά στη Σούδα που μετατρέπεται σε μέγα – βάση με πιθανό το σενάριο και της φιλοξενίας πυρηνικών πυραύλων.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον εξαιρετικά ρευστό όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στη Συρία και στη Λιβύη. Πρωτίστως όμως στο Ιράν, αφού η δολοφονία του υποστράτηγου Σουλεϊμανί από τις δυνάμεις των ΗΠΑ έσκασε σα βόμβα που βάζει φωτιά σε όλη την περιοχή.

Ήδη τα τηλεγραφήματα από χώρες αλλά και από οργανώσεις που υπόσχονται εκδίκηση είναι πολλά. Και στο επίκεντρο πλέον βρίσκεται η Κρήτη, με την αναβαθμισμένη βάση της Σούδας που αναμένεται να παίξει τεράστιο ρόλο – εν μέσω και της υποβάθμισης των βάσεων των ΗΠΑ στην Τουρκία αλλά και τη διαφαινόμενη αντίθεση της Τουρκίας στη δολοφονία Σουλεϊμανί.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες επι μια και πλέον ώρα οι  τουρκικές υπηρεσίες αρνούνταν να δώσουν άδεια εισόδου στο FIR Κωνσταντινούπολης σε δυο αμερικανικά αεροσκαφη εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους για τα όσα έγιναν με εντολή Τραμπ στο Ιράν.

Τα καταφέραμε λοιπόν έτσι ώστε η Ελλάδα πλέον να εμπλέκεται καίρια σε μία πλήρως απρόβλεπτη και άγνωστων διαστάσεων πιθανή εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ σειράς χωρών και με την Κρήτη λόγω βάσεων, να καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Κι όλα αυτά, γιατί; Για να διασφαλιστεί ότι Αμερικάνικες και Γαλλικές εταιρείες θα εξορύξουν το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...