22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Κρήτη πόλος έλξης επιστημόνων του τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής από ολόκληρο τον κόσμο

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη «χτυπάει» για ακόμη μία φορά ο παλμός των εξελίξεων όσον αφορά στον επιστημονικό  τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.  H  Μεσογειακή  Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (MSRM) , η Επιστημονική Εταιρεία για την  Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή (SSRHR) και η Ιατρική Σχολή του  Πανεπιστημίου Κρήτης  διοργανώνουν το 15ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής  στο Ξενοδοχείο Ibis Styles, στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 19 – 21 Οκτωβρίου . Πρόεδρος και διοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης.

Για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της  δια βίου μάθησης θα πραγματοποιηθεί  εξειδικευμένη  εκπαίδευση και εξέταση από διεθνούς κύρους επιστήμονες στον τομέα της Αναπαραγωγής προκειμένου να απονεμηθεί στους επιτυχόντες Δίπλωμα Θεωρητικής κατάρτισης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (Diploma in Clinical Assisted Reproduction). Επιπρόσθετα ,θα χορηγηθούν  21 Μόρια Συνεχιζόμενης  Εκπαίδευσης ( CME Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Το όφελος είναι διττό καθώς οι γιατροί δε θα έχουν απλά την ευκαιρία να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεων τους θεωρητικά αλλά θα αποκτήσουν την κατάλληλη οπτική ώστε να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στη γυναίκα με έγκαιρη και ορθή διάγνωση για προβλήματα που άπτονται στο αντικείμενο.

Στο Διεθνές MSRM Συνέδριο τριάντα πέντε πρωτοπόροι επιστήμονες/καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας από το εξωτερικό καθώς και τριάντα εννέα Έλληνες επιστήμονες και καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας από την Ελλάδα θα αναπτύξουν τις εξής βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή:

Ανδρολογία (Andrology),Ενδομητρίωση (Endometriosis), Παθολογία ενδομητρίου (Endometrium), Διατήρηση γονιμότητας (Fertility preservation), Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων και υπογονιμότητα (HPV and infertility), Υστεροσκόπηση (Hysteroscopy), Ανοσολογία της εμφύτευσης (Immunology of implantation), Εμφύτευση εμβρύου (Implantation), Εμμηνόπαυση (Menopause), Αντισύλληψη (Contraceptives), Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας (Ovarian stimulation), Πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια (Premature ovarian failure), Επανειλημμένες αποτυχίες εμφύτευσης (Repeated implantation failure), Ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής (Reproductive endocrinology), Αναπαραγωγική χειρουργική & απεικόνιση στη γυναικολογία (reproductive surgery & imaging in gynecology), Βλαστοκύτταρα (stem cells) και Υπερηχογραφικός έλεγχος στη Γυναικολογία (Ultrasound in gynecology).

Το Διεθνές MSRM Συνέδριο αναμένεται να έχει βαρύνουσα σημασία για την εκπαίδευση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ειδικών και των παρευρισκομένων ιατρών.

«Στόχος είναι η Κρήτη να μπει στο χάρτη για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή. Η δια βίου μάθηση μέσω των συνεδρίων και της ανταλλαγής απόψεων από ομιλητές από όλον τον κόσμο εξασφαλίζει πως η επιστημονική κοινότητα θα είναι ενημερωμένη για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα.», υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνεδρίου και καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης.

Μάλιστα, στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής  θα συμμετέχει σύσσωμη η Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με 10 ερευνητικές εργασίες που παρουσιάζουν νέα επιστημονικά δεδομένα.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της Τουρκικής Εταιρείας Αναπαραγωγής με 17 καθηγητές. Όλοι οι προσκεκλημένοι αποδέχτηκαν με χαρά  την πρόταση για συμμετοχή στο συνέδριο γεγονός που αποδεικνύει πως η επιστημονική κοινότητα δεν έχει σύνορα καθώς στόχος είναι η ένωση των λαών για το συμφέρον της επιστήμης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ