20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η κρίση είναι φτιαχτή

Ημερομηνία:

Η κρίση είναι φτιαχτή. Μας την καπέλωσαν τότε με το  Δ.Ν.Τ.

Την συνεχίζουν τώρα με τα Capital Control  και με όλα τα δεινά. Όλα είναι μεθοδευμένα απ’ τα γεράκια. Τι πρόβλημα υπήρχε μέχρι που ξαφνικά μας βάλανε στο Δ.Ν.Τ. ; Πως έγινε και ξαφνικά στέρεψε το χρήμα; Η κίνηση της  αγοράς; Οι απολύσεις εργαζομένων; Όλα ήταν μεθοδευμένα. Και η Παγκόσμια Τράπεζα ήταν στο κόλπο της ληστείας μας. Τι πουλάνε οι Τράπεζες;  Αέρα κοπανιστό. Ανακυκλώνουν τα χρήματά μας που δήθεν μας τα δανείζουν. Γεμίζουν τα ταμεία τους απ’ τους τόκους, τους τόκους υπερημερίας που τους κεφαλοποιούν και τους ξανατοκίζουν, απ’ τα ληστρικά επιτόκια και δανείζουν και ξανατοκίζουν και πάει λέγοντας.

Τι συμφέρει τις Τράπεζες; Να ευημερούν οι λαοί και να αποπληρώνουν τα χρέη τους; Να έχουν δυνατότητα ένα μέρος των απλών ανθρώπων να μην δανείζεται;

Όχι βέβαια! Αυτό δεν συμφέρει καθόλου. Τους συμφέρει αφάνταστα η οικονομική κρίση.

Κα θα σας το εξηγήσω.

Ένας δανειζόμενος πολίτης δανείζεται π.χ. ένα ποσό 500.000 €. Με κανονικές συνθήκες ο δανειζόμενος πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του γιατί ήταν εργαζόμενος και αμειβόμενος και αυτός και η γυναίκα του. Το ποσό των 500.000 € κόντευε να εξοφληθεί. Είχε φτάσει για παράδειγμα 20.000€. Αυτό συνέβαινε με την πλειονότητα των δανειζόμενων. Τι θα γίνει τώρα; Σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι. Θα μας ξοφλήσουν όλοι; Για να κλείσομε την στρόφιγγα!

Για να «σακοτινάξομε» όπως λέμε εδώ στην Κρήτη την αγορά! Για ν’ απολύσομε τους μισούς εργαζόμενους ούτω ώστε με τις νέες συνθήκες να μην μπορούν να πληρώνουν τα δάνεια! Για να τους τρελλάνομε με τα χαράτσια!

Για να τους ξεζουμίσομε με τους φόρους! Για να τους πάρομε ότι τους απόμεινε απ’ τα εισοδήματα τους, να μη  μπορούν ούτε να φάνε!

Για να δεις πως θα ξαναφουντώσουν τα σχεδόν εξοφλημένα δάνεια. Για να δεις πως σε λίγα χρόνια πως το δάνειο των 500.000€ που στις κανονικές συνθήκες είχε κατέβει στις 20.000 € πως τάκα – τάκα θα ξανανέβει στις 500.000 €; Δηλαδή ότι  είχαν πληρώσει να τους το φάμε. Και αν δεν μπορούν να το πληρώσουν τώρα με την κρίση ας ψάξομε να βρούμε τα αμπελοχώραφα των παππούδων τους. Ή ότι δημιούργησαν με τίμια δουλειά σ’ όλη τους την ζωή. Και κάνομε γιουρούσι Βούρ στον πατσά. Πού θα έχουν οι Έλληνες τα εξοχικά τους για να ξεκουράζονται τα Σαββατοκύριακα μια και ελάχιστοι πάνε διακοπές! Τους τα πέρνομε για τα φτιαχτά χρέη και τα ξαναπουλάμε όπου γης!

Αυτό λέγεται: «Επίθεση του κεφαλαίου». Συντελείται και με την «αριστερή» κυβέρνηση. Ο Αντρέας  – και κανείς καραγκιόζης δεν έχει ομοιότητα μαζί του – είχε κανονίσει και το  χρήμα κυκλοφορούσε στις τσέπες όλων. Αυτό λέγεται δικαιότερη – όσο γινόταν – κατανομή του εισοδήματος. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια και τώρα με την συμμετοχή της «αριστερής» παρακαλώ κυβέρνησης λέγεται: «Επίθεση του κεφαλαίου». Για να πάρει πίσω και με τους τόκους ότι ελάχιστα έχασε τα 30 χρόνια.
Αυτή είναι η κρίση! Φτιαχτή! Μην ξεχάσετε ποτέ αυτούς που  συνέργησαν γι’ αυτήν την κατάσταση. Και τους χτεσινούς και τους σημερινούς. Το κεφάλαιο το Παγκόσμιο υπηρετούν και οι μεν και οι δε.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ