15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η κυβέρνηση καλεί σε διακομματικό διάλογο τους αγρότες

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο σε διακομματική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής ορίστηκε για τις 15:00 την Τρίτη. Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες είχαν ζητήσει τησυγκρότηση διακομματικής επιτροπής ώστε να προσέλθουν σε διάλογο.

Οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους αλλά και στα μπλόκα τους,προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσηςείχε ανακοινώσει πως η Βουλή περιμένει τους αγρότες για διάλογο σε διακομματικό επίπεδο, ενώ από την κυβέρνηση σημειώνουν πως «όποτε οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο τους περιμένει και ο πρωθυπουργός».

Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, σημείωσε πως «εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν’ ακούσει τους αγρότες».

«Τους καλούμε να ορίσουν εκπροσώπους τους και να ’ρθούν στο διάλογο στην Επιτροπή, όπου όλα τα κόμματα εκπροσωπούνται και θα είναι παρούσα και η Κυβέρνηση για να τους ακούσει. Και βέβαια, όποτε οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο, ο Πρωθυπουργός τους περιμένει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι αγρότες αποφεύγουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση τους».

Παράλληλα ο Βαγγέλης Αποστόλου έδειξε διάθεση, εκ μέρους της κυβέρνησης, για αλλαγές, σημειώνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.

Για το φορολογικό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φορολογούνται οι μεγαλοαγρότες ακόμα και με πάνω από 45%. Διαφώνησε δε με την πρόταση του ΚΚΕ για απαλλαγή όσων αγροτών δηλώνουν εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, καθώς μόνο ένα στους 200 παρουσιάζουν αυτό το εισόδημα.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το 90% των εισφορών του ΟΓΑ καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι με την κυβερνητική πρόταση διασφαλίζεται αφορολόγητο εισόδημα 5.000 ευρώ από τις ενισχύσεις. Υπογράμμισε ακόμη πως «υπάρχει όντως φοροδιαφυγή, η οποία όμως έχει ως κύρια θύματα τους ίδιους τους αγρότες».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=f0Ti3yhYheQ”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ