15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η κυβέρνηση λύνει τα προβλήματα με νέα πρόστιμα και φόρους και στα ανασφάλιστα οχήματα;

Ημερομηνία:

Φορομπηχτική και ασυνάρτητη η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει άλλο ένα χαράτσι, αυτή τη φορά στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας που δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα στο αυτοκίνητό τους.

Δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάποιου να μην πληρώνει, γιατί η ασφάλιση είναι μία βασική υποχρέωση, σημαντική για τις περιπτώσεις ατυχημάτων, αλλά για να επισημάνουμε τα αυτονόητο. Ότι δηλαδή, υπάρχουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα ασφάλιστρα. Και ότι η επιβολή ενός ακόμα προστίμου, και μάλιστα ύψους των 250 ευρώ δεν τους βοηθά καθόλου στο να πληρώσουν αυτά που και πριν δεν είχαν.

Αλλά η απόφαση φαίνεται ότι αγνοεί και μία άλλη πραγματικότητα. Ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός που τα οχήματα είναι εκτός λειτουργίας και δε μπορεί να παραδώσει τις πινακίδες, είτε επειδή χρωστάνε τέλη κυκλοφορίας, στα οποία και εκεί καθίζουν πρόστιμα, και τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν. Πλέον, τρώνε και πρόστιμα και για τα οχήματά τους τα οποία είναι σε ακινησία δίχως τη δυνατότητα να τα ξεφορτωθούν. Όλα στην πλάτη του καμπούρη δηλαδή.

Πέραν αυτών υπάρχει και μία άλλη κατηγορία, ανθρώπων τα οποία τα οχήματά τους έχουν κλαπεί και μέσα στο πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό σύστημα της Ελλάδας τα στοιχεία για την κλοπή τωνοχημάτων βρίσκονται καταχωνιασμένα σε υπηρεσίες οι οποίες δεν επικοινωνούνμεταξύ τους και έτσι συνεχίζουν να τους επιβάλλουν πρόστιμα.

Στην εφημερίδα μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις όπου και η αναφορά περί κλοπής έχει χαθεί και τώρα καλούνται αναδρομικά για οχήματα και μηχανάκια που δεν έχουν εδώ και χρόνια να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα!

Αλλά υπάρχουν και πολίτες όπου λόγω επαγγέλματος δε χρησιμοποιούν για πολλούς μήνες τα οχήματά τους, όπως ναυτικοί που μπορεί να λείπουν και 6 μήνες από τα σπίτια τους, που τώρα θα αναγκάζονται να πληρώνουν ασφάλιστρα για οχήματα που θα είναι παροπλισμένα.

Αυτά, ας τα έχει υπόψη της η κυβέρνηση και μη λειτουργεί σα φραγκοφονιάς που ψάχνει να ξεζουμίσει και να τιμωρήσει τους πολίτες για μία κατάσταση για την οποία μικρή ευθύνη φέρουν.

Τουλάχιστον, μετά το απερίγραπτο μπάχαλο που προέκυψε εκ της ασυνεννοησίας των υπηρεσιών, έδωσαν μία παράταση έως τις 14 Ιουλίου στους πολίτες για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Αλλά θα πρέπει επειγόντως να υπάρξει και πρόνοια και για τις κατηγορίες πολιτών που αναφέραμε παραπάνω που είναι πάρα πολλοί.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ