22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η κυβέρνηση σέρνει στα Δικαστήρια σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση ανέσυρε από το «συρτάρι» την υπόθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011, ενάντια στις περικοπές των αποδοχών τους (νέο μισθολόγιο) και στα μέτρα εξόντωσης των μνημονίων και σέρνει στα Δικαστήρια σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.Δεν της έφτασαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης πριν μερικούς μήνες για την ίδια ακριβώς υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τώρα καλεί σε δίκη και τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πρώτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση τρόπο να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τη μία ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο «λαιμητόμο» σπρώχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους (σε πρώτη φάση 6.000 Δημοτικούς Αστυνομικούς και Σχολικούς Φύλακες) και από την άλλη επιχειρεί να τρομοκρατήσει.

Πότε χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, πότε προχωρεί στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και πότε απειλεί μέσω της δικαστικής οδού. Το έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν. Δεν έχει καταλάβει ακόμη όμως πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται και δεν πρόκειται να υποκύψουν στην κυβέρνηση που λειτουργεί ως εντεταλμένη της τρόικα, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά εγχώρια και όχι μόνο συμφέροντα, σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν πρόκειται να της κάνουμε τη χάρη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά έως ότου ανατραπεί η πολιτική του «βάρβαρου» μνημονίου. Η πολιτική της ανεργίας, της ύφεσης, του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, της εξόντωσης του Ελληνικού λαού.

Για την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ημερομηνία της δίκης των 35 Μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Στάση Εργασίας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (η ακριβής ώρα θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση) και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 2, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Γιάννης Τσούνης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...