22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η κυβέρνηση Σαμαρά μονόδρομος για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών

Ημερομηνία:

Η Εργατική Κυβέρνηση είναι ο δικός μας μονόδρομος, ο δρόμος των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών!  Η «dream team» του ελληνικού κεφαλαίου, η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, είναι εκ γενετής σε κατάσταση αποσύνθεσης. Γι΄ αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εργατική τάξη να ανατρέψει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τα αίτια αυτής της ραγδαίας αποσύνθεσης βρίσκονται στην πολύμορφη αντίσταση και δυσφορία των εργαζομένων, αλλά και στην παγκόσμια οικονομική κρίση που συνεχίζεται αμείωτη και φθείρει κόμματα και κυβερνήσεις που παίρνουν μνημονιακά μέτρα.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η μόνη λύση είναι έα πολιτικό μέτωπο που θα διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία, πολύ απλά την κυβέρνηση. Αυτό είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η Συμπόρευση, η οποία είναι μια μεταβατική πολιτική κίνηση και αποτελείται από τις οργανώσεις (ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, Αριστερή Παρέμβαση, Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Μετώπου Αντεπίθεσης για Λαϊκή Κυριαρχία, η κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ανένταχτους αγωνιστές).

Στην προμετωπίδα αυτής της κίνησης που θέλει να δημιουργήσει το πολιτικό μέτωπο εξουσίας, είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η έξοδος από Ευρώ- ΕΕ. Με βάση αυτό το πρόγραμμα απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και συμπόρευσης σε ΑΝΤΑΣΥΑ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσουμε ένα νέο πόλο εξουσίας.

Διεκδικούμε την διέξοδο από την κρίση από την σκοπιά των εργατικών συμφερόντων. Θεωρούμε ότι η αστική τάξη δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από την κυβέρνηση Σαμαρά και είναι ευθύνη πρωτίστως του ΚΚΕ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, σε πιθανή περίπτωση που δημιουργηθεί πολιτικό υποκείμενο, και αυτή η πράξη θα είναι αφετηρία της επανάστασης.

Δυστυχώς, οι κομμουνιστικές δυνάμεις περιμένουν να ωριμάσει η συνείδηση από μόνη της σε κάποιο απώτερο μέλλον, αντί να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να παίξουν πιο ενεργό ρόλο σ’ αυτήν την ωρίμανση του υποκειμενικού παράγοντα, ακολουθώντας την κατάλληλη πολιτική τακτική. Πολιτική τακτική που πρέπει να πιέζει αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί με την αστική τάξη, ενώ για την αντίθετη περίπτωση που θα υποκύπτει στην αστική πίεση να έχει εμβολιστεί από τα «αριστερά» το και όχι από τα «δεξιά» του.

Η τακτική αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή της ψήφου ανοχής, χωρίς συμμετοχή στην αριστερή κυβέρνηση. Σαφέστατα θα τεθούν συγκεκριμένοι όροι, όπως η κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε μνημονιακή δύναμη καλούμε τους εργαζομένους να ανατρέψουν την αριστερή κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν μια εργατική κυβέρνηση που θα διαγράψει το χρέος και θα μας οδηγήσει συντεταγμένα σε έξοδο από την ΕΕ.

Για όλες αυτές τις πολιτικές εξελίξεις και για τα πολιτικά συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν, σας καλούμε στην εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητές τους Δημήτρη Πατέλη (Πρωτοβουλία Συγκρότησης Μετώπου Αντεπίθεσης για Λαϊκή Κυριαρχία) και Ανδρέα Οικονόμου (κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ