16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η κυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν ταιριάζει στους Έλληνες η κατάθλιψη. Όσο κι αν το σύστημα μας σπρώχνει να ζούμε με ψυχοφάρμακα. Δεν είμαστε ο Βοράς της Ευρώπης, με το χιονισμένο τοπίο, την σκοτεινιά και το κλείσιμο στο σπίτι. Είμαστε ο Νότος ο ηλιόλουστος με το γλυκύ το κλίμα.
Θέλουμε να παραμείνουμε ο Νότος. Με την γοητευτική Μεσογειακή αστάθεια μας, όπως τον καιρό που αλλάζει στον ουρανό μας, τον ανορθολογισμό μας, και την ανεμελιά μας. Δεν θέλουμε ρε, να γίνουμε σκλάβοι της αυστηρότητας του πρωτοκόλλου, και της εργοστασιακής πειθαρχίας. Μας αρέσει ο έξω καρδιά εαυτός μας, που πάνε να τον μαυρίσουνε οι Φράγκοι. Με τις διαφορές μας την Ελληνική- Βαλκανική κουλτούρα, την ιδιοπροσωπία μας, το ηλιόλουστο φως, να μας φωτίζει και να μας θεραπεύει τις πληγές ,να μας ανοίγει τις ψυχές. Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε Γερμανοί, ούτε Σουηδοί. Θέλουμε να ζήσουμε και να πεθάνουμε, κάτω από το ηλιόλουστο Ελληνικό, Μεσογειακό τοπίο, υπερήφανοι και “ωραίοι ως Έλληνες” ‘οπως έχει πει και ο ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος.

Αν η Γερμανία θέλει να επιβάλλει την κυριαρχία της στην Ευρώπη, άραγε δεν έχουν ευθύνες τα υπόλοιπα κράτη που δέχονται τους όρους της, και συμφωνούν μαζί της; Γιατί δεν συμμαχούν εναντίον της; Εκτός όμως από τον εθνικισμό της Γερμανίας που αναβιώνει το σύνθημα του ναζισμού “Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟΛΑ” υπάρχει και η διεθνής παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου ,που συμμαχεί εναντίον των λαών. Οι λαοί δυστυχώς είναι διασπασμένοι σε χίλια κομμάτια “άβουλοι και μοιραίοι αντάμα περιμένοντας κάποιο θαύμα¨”Η λύτρωση και η αλλαγή πολιτικής θα έρθει μόνο από τους αγώνες των λαών.Όσο για την Ελλάδα είναι άξια της τύχης που της επιφύλαξε το κομματικό σύστημα ,και ο δικομματισμός, Και δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού συστήματο της διαφθοράς και του φατριασμού.Η ανάταση δεν θα έρθει από την δικο- κομματική αλητεία, αλλά από την πάλη του λαού για να αλλάξει την μοίρα του.Αλλά προσοχή . Μην τυχόν και χειραγωγηθεί κατάλληλα η κοινή γνώμη και προκύψει κανένας Μπερλουσκόνι ως εθνοσωτήρας, ή κανένας νέος αντιπρόσωπος του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, νέος Παπαδημοτραπεζίτης, ο οποίος με τεχνοκρατική ψυχρότητα και χειρουργική ακρίβεια θα φορέσει την θηλειά στο λαιμό του λαού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...