22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Η λέξη που δε λες»: Σύγχρονη μυθοπλασία στον ALPHA με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη και φόντο τα Λευκά Όρη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Για δύο λόγους είμαστε χαρούμενοι που μαθαίνουμε ότι το ισραηλινό format της εταιρείας Keshet «The A Word» ετοιμάζεται για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν του ALPHA.

Ο πρώτος είναι ότι, επιτέλους, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην ελληνική τηλεόραση μια σειρά με διαφορετική και σύγχρονη θεματολογία (θυμάται κανείς από πότε έχει να συμβεί αυτό; ). Αυτή η δραματική σειρά, που θα μεταφερθεί με τον τίτλο «Η λέξη που δε λες», παρακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας που ανακαλύπτει ότι ο εξάχρονος γιος, που θεωρούν ιδιοφυία στη μουσική, διαγιγνώσκεται με αυτισμό.

Η σειρά ακολουθεί  όλα τα στάδια της άρνησης και της αποδοχής της διάγνωσης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τη σκηνοθεσία της σειράς αναλαμβάνει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης («Το Νησί» ), ένας από τους ελάχιστους σκηνοθέτες που έχουν κάνει σοβαρή δουλειά στην τηλεόραση.

i-lexi-pou-de-les

Η Keshet έχει δημιουργήσει επίσης το πρωτότυπο format του «Homeland», του «Το Σόι σου» και του talent show «Rising Star», που είχε αγοραστεί αλλά δεν προχώρησε στο MEGA. Στη σειρά «Η λέξη που δε λες», η υπόθεση μεταφέρεται σε μια κωμόπολη των Χανίων με φόντο τα Λευκά Όρη, ενώ το σενάριο υπογράφεται από την Κατερίνα Γιαννάκου («Γοργόνες», «Κούκλες» ).

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης έχει αποσπάσει 22 διεθνή βραβεία για τις μικρού μήκους ταινίες του «Largo» (2001), «Πιλάλα» (2004) και «Σάμουρε» (2005). Το 2007 σκηνοθέτησε την τηλεοπτική σειρά «Μπαμπά Μην Τρέχεις», το 2011 το ντοκιμαντέρ «Σπιναλόγκα» και από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2011 την επιτυχημένη δραματική σειρά «Το Νησί».

Δείτε το trailer της βρετανικής μεταφοράς του «The A Word» στο BBC:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=MXJvWVl2KKM”]

athinorama.gr, newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ