18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει τον Αμερικανό φωτογράφο Michael Ackerman και τον Έλληνα φωτογράφο Ηλία Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων διοργανώνει ανοιχτό masterclass την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 19:00, με τον Αμερικανό φωτογράφο Michael Ackerman και τον Έλληνα φωτογράφο Ηλία Γεωργιάδη.

Oι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους δυο φωτογράφους να παρουσιάζουν την δουλειά τους στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Η παρουσίαση αυτή θα είναι ανοικτή στο κοινό, χωρίς τη δυνατότητα προ-κράτησης.

Το masterclass διοργανώνεται στα πλαίσια της επίσκεψης των Michael Ackerman και Ηλία Γεωργιάδη για το τριήμερο workshop προσωπικού ντοκουμέντου με τίτλο ‘’The Personal Narrative’’.

Πού: Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Πότε: Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Ο Michael Ackerman είναι Aμερικανός φωτογράφος, γεννημένος το 1967 στο Τελ Αβίβ και εκπροσωπείται από το πρακτορείο VU.

Aπό την πρώτη του έκθεση το 1999 ο Michael Ackerman εντυπωσίασε με την νέα ριζοσπαστική και μοναδική του προσέγγιση.

Η δουλειά του στο Βαρανάσι με τίτλο “End Time City” (εκδόσεις Delpire) αποφεύγει κάθε είδους εξωτισμό ή προσπάθεια περιγραφής της πραγματικότητας διερευνώντας το δίπτυχο χρόνος-θάνατος με μία ελεύθερη προσέγγιση, κυρίως μέσα απ’ τη χρήση της «πανοραμικής» απόστασης.

Το 2001 δημοσιεύει τη δεύτερη εκδοτική του δουλειά με τίτλο “Fiction” όπου αινιγματικές, κοκκώδεις εικόνες αντανακλούν τον προσωπικό του κόσμο και μεταφέρουν την αγωνία και την αμφιβολία των αναζητήσεών του.

To 2010, πάλι από τις εκδόσεις Delpire, παρουσιάζει το βιβλίο “Half Life”. Εδώ ο Ackerman κατασκευάζει ένα ολόκληρο σύστημα από αναφορές και αντηχήσεις μνήμης, υπογραμμίζοντας μιά αρχέγονη ερήμωση. Το 1998 κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου νέου φωτογράφου στο International Centrer of Photography της Νέας Υόρκης και το 1999 το Prix Nadar για τη δουλειά του στο End Time City.

https://www.agencevu.com/photographers/photographer.php?id=1

Ο Ηλίας Γεωργιάδης ξεκίνησε να φωτογραφίζει στην ηλικία των 19.

"google ad"

Από το 2011, ανέπτυξε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη έμφαση στην περιθωριακή νυχτερινή ζωή σε μικρές πόλεις και μικρές κοινωνίες. Έπειτα άρχισε να ταξιδεύει έντονα στην ́Ελλάδα, εστιάζοντας περισσότερο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Κάποια χρόνια αργότερα, ξεκίνησε να ερευνά ζητήματα σχετικά με το προσωπικό ντοκουμέντο, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα ψυχοκοινωνικά περιβάλλοντα. Η πρώτη του δουλειά με τίτλο Over|State έχει προβληθεί σε travelling shows και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιαστεί σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά.

http://www.iliasgeorgiadis.com/index.php/home

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ