17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου για την απεργία των φαρμακοποιών

Ημερομηνία:

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και σε αυτό, η πρόσβαση των πολιτών πρέπει να είναι απρόσκοπτη.

Η εύρυθμη λειτουργία της αλυσίδας του φαρμάκου, προϋποθέτει την διατήρηση της άδειας και λειτουργίας του ελληνικού φαρμακείου στον επιστήμονα Φαρμακοποιό, αποτρέποντας την δημιουργία καρτέλ που μοναδικό στόχο έχουν, το κέρδος των πολυεθνικών.

Στην Ελλάδα της κρίσης, που οι ασφαλισμένοι πλήττονται από παντού, η εξαφάνιση των φαρμακείων της γειτονιάς, αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα σε βάρος τους και οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης.

Η άνευ όρων υποταγή στις εντολές των δανειστών, καθιστά και την Υγεία, αντικείμενο κέρδους, σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας που ήδη ισοπεδώνεται και εξαθλιώνεται από απάνθρωπα μέτρα, που επιβάλλονται από ασύδοτους και ανάλγητους “εταίρους”.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά αυτές τις εντολές, προχωρά στην κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου ακόμα και στην Υγεία.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας, συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα των Φαρμακοποιών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της Υγείας, για τον αποκλεισμό του πολίτη στην ελεύθερη πρόσβαση του στο φάρμακο μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και για την πλήρη υποταγή της Υγείας σε οικονομικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...