20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η ΛΑ.Ε. Χανίων συμμετέχει στη διαδήλωση της 18ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στον Φασισμό

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Χανίων αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στον Φασισμό και καλεί στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Εν όψει της παγκοσμίας ημέρας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο, η Λαϊκή ενότητα Χανίων στηρίζει τις κινητοποιήσεις και συμμετέχει έμπρακτα σε αυτές. Καλούμε τον χανιώτικο λαό να διαδηλώσει ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό στις 18 Μάρτη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Να διαδηλώσουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους του ΝΑΤΟ με την συμβολή και των ΗΠΑ, οι οποίοι σκοτώνουν ολόκληρους λαούς και ισοπεδώνουν ολοσχερώς πόλεις για τα δικά τους πολιτικά-οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάσταση στην Συρία οπού είναι η αιτία χιλιάδες  άνθρωποι αυτή την στιγμή να ζουν σε hot spot με άθλιες συνθήκες διαβίωσης και άλλοι τόσοι δουλεύουν με μισθούς πείνας σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Δείχνουμε την συμπαράσταση μας σε καταλήψεις που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες και εναντιωνόμαστε στην καταστολή από μεριά του κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο κλείσιμο των καταλήψεων αυτών.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Χρυσή Αυγή και σε κάθε λογιών φασιστών που εξαπλώνου το μίσος και την απανθρωπιά, οι οποίοι επιτίθενται σε αγωνιστές και μετανάστες με το κράτος και την αστυνομία να κοιτάζει αδιάφορο και πολλές φορές να κάνει και τα στραβά μάτια. Απαιτούμε την ακύρωση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σταματήσουν οι δολοφονικές πολιτικές «αποτροπής» των θυμάτων του πολέμου στο Αιγαίο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που θα καταφθάσουν στον νησί μα και να διασφαλίσουμε ότι θα ζήσουν σε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης .Διεκδικούμε δωρεάν σχολείο για τα προσφυγόπουλα και για όλα τα παιδιά. Νοσοκομεία χωρίς ελλείψεις σε εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτές για όλο το λαό, για κάθε πρόσφυγα, μετανάστη ή ανασφάλιστο.

Όλοι στην συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 18 Μάρτη 1.00 μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικές ενημερώσεις ελαιοπαραγωγών από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης...

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...