15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Μακεδονία το Βυζάντιο και οι συνέπειες

Ημερομηνία:

Το Βυζάντιο ήταν μια μεγάλη αυτοκρατορία που διοικούσε πολλούς λαούς. Χρησιμοποιούσε τη Θρησκεία του Χριστιανισμού ως όπλο αφομοίωσης των λαών και πιο εύκολης διοίκησής τους. Η κοινή θρησκεία ένωνε τους λαούς παραμερίζοντας τις εθνολογικές διαφορές που υπήρχαν μεταξύ τους και εντασσόταν στην διοίκηση του Βυζαντίου. Αυτά περιληπτικά. Για να εντάξει τους Σλάβους έπρεπε να τους εκχριστιανίσει. Για τον σκοπό αυτό έστειλε τους μοναχούς Μεθόδιο και Κύριλλο. Οι Κύριλλος προκειμένου να μπορούν οι Σλάβοι να διαβάζουν την Γραφή και τους ύμνους τους χριστιανικούς που ψαλλόταν στις εκκλησίες έφτιαξε ένα αλφάβητο. Το αλφάβητο αυτό περιελάμβανε φθόγγους Ελληνικούς και Σλάβικους. Ονομάσθηκε Κυριλλικό Αλφάβητο.

Την εξέλιξη αυτού του αλφαβήτου αποκαλούν σήμερα οι Σλάβοι, Μακεδονική γλώσσα. Για να ελέγχει και να διοικεί πιο εύκολα έκανε το Βυζάντιο «Διοικητική Απορρύθμιση». Δηλαδή δημιούργησε περιφέρειες. Έτσι ένα μέρος της Μακεδονίας διοικητικά υπήχθη στην περιφέρεια των Σλάβων, σημερινή Βουλγαρία και ένα άλλο τμήμα της Μακεδονίας διοικητικά υπήχθη σ’ αυτό που σήμερα λέμε Σκόπια. Για το Βυζάντιο όλα τα κράτη που διοικούσε ήταν ένα. Για εκείνους τους Έλληνες Μακεδόνες που διοικητικά υπήχθησαν στην Βουλγαρία και στα Σκόπια δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί τους διοικούσε το Βυζάντιο και οι πληθυσμοί τους ήταν αμιγείς και είχαν εθνική ελληνική συνείδηση.

Αυτή, πολύ περιληπτικά και απλοϊκά είναι η ιστορία περί Μακεδονίας και Σλάβων. Βέβαια οι Σλάβοι υπήρχαν χιλιάδες χρόνια, κατέβηκαν στις πεδιάδες της Ευρώπης και κατοίκησαν στις περιοχές που κατοικούν σήμερα τον 4ο με 5ο αιώνα μ.Χ. αιώνα. Ενώ η Μακεδονία υπήρχε από την προϊστορία. Τώρα και κάποια χρόνια αρνούνται την καταγωγή τους και θέλουν να ταυτοποιηθούν ως Μακεδόνες.

Γιατί; Έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους. Την αυτονομία ολόκληρης της Μακεδονίας και ό,τι αυτό συνεπάγεται για αυτούς. Και για το ΝΑΤΟ βέβαια και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζουν οι «ζώνες επιρροής τους» προς όφελός τους. Για τα συμφέροντά τους και μόνο καλλιεργούν τον εθνικισμό των Σλάβων. Η μπουκιά είναι πολύ χοντρή για να την «καταπιούν οι Έλληνες» και θα μας βάλουν να αναπτύξομε εχθρότητες μ’ αυτούς τους λαούς (Σλάβους, Αλβανούς κατά κύριο λόγο) και να σκοτωθούμε. Θα ανακατέψουν και θα μετατρέψουν σε πυριτιδαποθήκη τα Βαλκάνια. Πώς είναι δυνατόν να δοθεί σε κρατίδιο νεοσύστατο το όνομα Μακεδονία; Είναι άλλο πράγμα ένα κρατίδιο να ονομασθέι με οποιοδήποτε όνομα και να έχει μία επαρχία που θα λέγεται Μακεδονία και άλλο πράγμα να ιδρυθεί κρατίδιο με όνομα Μακεδονία. Τους δίνεις αυτομάτως εθνότητα και γλώσσα που δεν τους ανήκουν. Την σφετερίζονται έτσι. Πώς είναι δυνατόν μια διοικητική περιφέρεια που έφτιαξε το Βυζάντιο για να κυβερνά και που δεν υφίσταται πλέον αυτή η «δομή» να ονομασθεί Μακεδονία; Και η Μακεδονία η μία και κανονική, η συνεχόμενη και διαρκούσα απ’ την προϊστορία μέχρι σήμερα, η Μακεδονία φυλή των Ελλήνων με άπειρα αποδεικτικά στοιχεία, με γραφές, περγαμηνές, μνημεία φυλαγμένα στα έγκατα της γης της πώς θα ονομασθεί;

Η Μακεδονία, τμήματα της οποίας το Βυζάντιο προσάρτησε στην Βουλγαρία και τα Σκόπια πώς θα ονομάζεται πλέον; Θα αλλάξει όνομα; Πώς μπορεί να υπάρχουν Έλληνες βουλευτές, τόσο αδαείς, τόσο ανιστόρητοι, τόσο μοιραίοι για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας, που θα ψηφίσουν αυτό το πράγμα; Και το καλύπτουν το ανοσιούργημα με ιδεολογικό μανδύα. Πως δεν είναι εθνικιστές τάχα μου.

Μα είναι εθνικιστές, αυτοί που λυσσαλέα διεκδικούν το όνομα Μακεδονία δεν το βλέπετε; Δεν σας «ξυπνά» απ’ τον λήθαργό σας, οι εθνικισμός τους; Πού πάτε να ρίξετε την χώρα μας; Είστε οι μοιραίοι άνθρωποι για τις μοιραίες αυτές μέρες που ζούμε. Ξεκινάτε τον διαμελισμό της χώρας μας.

Τώρα με εκτελεστές εσάς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. μετά την διάλυση που έκανε το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. στην Γιουγκοσλαβία, στην Τσεχοσλοβακία, στην Ουκρανία, στην Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Συρία, στην σκακιέρα παίζετε την χώρα μας. Ο διαμελισμός της ξεκινά με συναίνεση των βουλευτών της Πρώτης φοράς Αριστεράς. Θα έρθει η μέρα, η ώρα, η στιγμή που αυτοί που θα συνεργήσουν με την ψήφο τους σ’ αυτό το έγκλημα, θα δικαστούν από νόμιμα δικαστήρια, όχι λαϊκά δικαστήρια, για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!. Και η ποινή στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι ΜΙΑ!

Στάθης Φιλιππάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...