16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η μεγάλη σφαγή των μινκ: Θετικά σε κορωνοϊό όλα τα δείγματα σε τέσσερα εκτροφεία στην Κοζάνη – Προς θανάτωση άλλα 5000 ζώα

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται δυστυχώς ο αφανισμός των εκτρεφόμενων μινκ και στην Ελλάδα, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι τα ζώα μεταδίδουν τον SARS-CoV-2 στον άνθρωπο.

Θετικά σε κορωνοϊό ήταν, τελικά, όλα τα δείγματα στα μινκ σε τέσσερα εκτροφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia.

Πλέον, ακόμη 5000 ζώα σε ένα εκ των τεσσάρων εκτροφείων πιθανότατα οδηγούνται προς θανάτωση, καθώς εκεί ήδη έχουν πεθάνει αρκετά εκ των μινκ, ενώ, αντίθετα, στις υπόλοιπες τρεις φάρμες δε θα συμβεί το ίδιο.

Εκεί τα ζώα θα τεθούν υπό συνεχή παρακολούθηση, καθώς ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί θάνατος μινκ. Και τα τέσσερα εκτροφεία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Βοϊου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Kozanimedia, θετικά δείγματα κορωνοϊού έχουν βρεθεί και σε τρεις φάρμες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...