21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Μητρόπολη Κισσάμου θα στηρίξει 60 οικογένειες που χρήζουν βοήθειας λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου:

Για πολλούς από τους ανθρώπους των Επαρχιών της Κισάμου και του Σελίνου, ως και της ευρύτερης περιοχής τα πάθη ήρθαν πολύ πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών. Τα πρωτοφανή, ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τόπο ως και οι καταστροφικές πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες-εκατοντάδες βιοπαλαιστές, άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου να υποστούν από μερική ως ολική καταστροφή σε σπίτια και περιουσίες.

Σπίτια κατέρρευσαν, άλλα έπαθαν μεγάλες καταστροφές, άλλα πλημμύρισαν, περιουσίες ολόκληρες τις κατάπιε η μανία του νερού, καθώς ποτάμια μετατράπηκαν σε μανιασμένη θάλασσα, εξαφανίζοντας ότι εύρισκαν μπροστά τους, δυστυχώς αφαιρώντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η Εκκλησία ως Μάννα φιλόστοργος, χωρίς θόρυβο εκκωφαντικό και κάλπικα λόγια-υποσχέσεις, συμμερίζεται και συμπάσχει με τα βάσανα, τις αγωνίες και τον πόνο των πλημμυροπαθών και πληγέντων συνανθρώπων μας. Τους αγκαλιάζει όλους με αγάπη και συνοδοιπορεί μαζί τους.

Ήδη με συντονισμένες ενέργειες και την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, η Ι.Μητρόπολις μας έχει καταγράψει 60 οικογένειες-νοικοκυριά που χρήζουν άμεσης στήριξης και αρωγής (ολοσχερής καταστροφή οικοσκευών, κάλυψη πάγιων εξόδων και αναγκών, κ.α.). Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος συνάντησε αρκετούς από τους πληγέντες της περιοχής, μοιράστηκε τις αγωνίες και τα προβλήματα τους, καθώς η καθημερινότητα τους ανατράπηκε σε ένα εφιάλτη, και ιεραρχώντας τις ανάγκες και προβλήματα, η Ι.Μητρόπολις μας ανέλαβε δράση για κάλυψη επιτακτικών αναγκών.

Όπως δήλωσε ο Επίσκοπος μας: «Χρέος επιτακτικό της Εκκλησίας είναι να φροντίζει το πρώτον για την πνευματική καλλιέργεια του λαού Της, αλλά και για τον καθημερινό άρτο, για τον οποίο ο Χριστός μας δίδαξε να προσευχόμαστε, καθώς η έλλειψη του φέρνει πείνα και θάνατο στον κόσμο αφού το ευχαριστιακό Ποτήριο καλεί για καθημερινή μετοχή στον άρτο, άρα και στα υλικά και πνευματικά αγαθά, το οποία πολλές φορές στερείται ο άνθρωπος.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση της αποστολής και του χρέους μας μοιραζόμαστε τις κοινές αγωνίες και τον πόνο των πληγέντων αδελφών μας και προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να τους ανακουφίσουμε μεταμορφώνοντας την αγωνία και απογοήτευση των σε ελπίδα, δύναμη και πίστη. Ευγνώμονα ευχαριστούμε την Ι.Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας Κρήτης, η Οποία με απόφαση Της την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα περιάγει δίσκο σε όλες της Ενορίες της Μεγαλονήσου, το προϊόν του οποίου θα διατεθεί για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πληγέντων αδελφών μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, Πρόσωπα και Φορείς που ευαισθητοποιούνται και έμπρακτα μοιράζονται την αγωνία μας αυτή. Καλούμε όσους επιθυμούν να συνοδοιπορήσουν στον Γολγοθά αυτό των αδελφών όπως επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη που ορίσαμε εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αντωνία Δαρατσιανού εις τα τηλέφωνα της Μητροπόλεως 28220-22128,22018.

Ευχόμαστε και ταπεινά προσευχόμαστε ο Θεός να φυλάει τον τόπο, τους ανθρώπους του και τον κόσμο όλο από παντός είδους καταστροφικά φαινόμενα που, σε αρκετές περιπτώσεις, μοιάζει να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων καταχρηστικών παρεμβάσεων στην φύση και το περιβάλλον», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...