23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Μegaλη ανατροπή: Στροφή του ΔΟΛ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

«Η ευκαιρία της Αριστεράς» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Βήματος της Κυριακής», με τον οποίο ο ΔΟΛ φαίνεται να αδειάζει τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι πρότινος στενό σύμμαχο του εκδοτικού συγκροτήματος του Σ. Ψυχάρη. Στο σχετικό άρθρο  που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας, Αντ. Καρακούσης, και στον τίτλο του οποίου έχει προστεθεί το «ιστορική» («Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς») σημειώνεται ότι «η ελληνική κοινωνία κινείται εμφανώς προς τα αριστερά», προχωρώντας σε «μια μοναδική επιλογή στα ελληνικά πολιτικά χρονικά, αποκρούοντας φόβους και ιστορικές εμπειρίες».

Ενώ η εφημερίδα δημοσιεύει μια ακόμη δημοσκόπηση με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρακούσης προσθέτει στο άρθρο του ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, «θα πρόκειται για μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής δημοσιεύει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο Mega, σύμφωνα με το οποίο οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού αναζητούν «αριστερό Πρετεντέρη» για σχολιαστή στο δελτίο ειδήσεων. Στο άρθρο της εφημερίδας όπως και σε ανάλογο της ιστοσελίδας iefimerida, σημειώνεται ότι πρόκειται για τον γνωστό αρθρογράφο της Αυγής, Θανάση Καρτερό.

Σύμφωνα με το tvxs.gr o κ. Καρτερός διέψευσε τα δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι δεν είχε την παραμικρή συζήτηση ή επαφή με τον ΔΟΛ ή το Mega.

unnamed_44

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...