13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Ντάικα που εντοπίζει φόλες στην Κρήτη και σώζει ζώα

Ημερομηνία:

Σε δασική περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη η Ντάικα, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, στις 18 Ιουνίου εντόπισε 14 σακούλες γεμάτες φόλες και είναι μάλλον η μεγαλύτερη ποσότητα δηλητηριασμένης τροφής που έχει εντοπιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον συγκεκριμένο σκύλο και τον θηροφύλακα χειριστή του Σπύρο Νηστιτάκη

Στο Κόκκινο 105,5 και στην εκπομπή  Ζωντανά στον Αέρα μίλησε η Πόπη Μπαξεβάνη που είναι συντονίστρια της ομάδας εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και στην Ελένη Ηλιοπούλου εξήγησε πως η ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της ομάδας προέκυψε εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης δηλητηρίων και της εξόντωσης ζώων κάθε είδους.

Όπως σημείωσε ειδικά στις περιοχές της ανατολικής Κρήτης τα περιστατικά είναι πολλά και θύμισε ότι τη δεκαετία του 1980 οι φόλες ήταν η αιτία της παρ’ ολίγον εξαφάνισης του εμβληματικού Γυπαετού ή «Κοκκαλά» που είναι το σπανιότερο είδος γύπα στην Ευρώπη, ο οποίος ζει στο νησί.

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι εντοπίζουν τις φόλες και τα νεκρά ζώα και οι χειριστές τους απομακρύνουν τα δηλητηριασμένα δολώματα και έτσι αποφεύγονται περισσότερες δηλητηριάσεις ζώων.

stokokkino.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...