15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ολλανδική εταιρεία Impala Invest BV μπήκε στην Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ – Εν μέρει αποχώρηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Ημερομηνία:

Αλλαγή στη σύνθεση της εταιρείας Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ με την εν μέρει αποχώρηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και την είσοδο της Ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Impala Invest BV. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συμμετείχε και στην εξαγορά της ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα μεταξύ άλλων και λόγω της συμμετοχής της Eurobank.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ αναφέρονται τα εξής:

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρίας Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ, προκειμένου η Ολλανδική επενδυτική εταιρία Impala Invest BV, μέσω συνδεδεμένης προς αυτήν επιχείρησης, να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εταιρία.

Η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε, διασφαλίζει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία και την εξωστρέφεια της επιχείρησης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινό στόχο αποτελεί η ανάδειξη των χανιώτικων προϊόντων και η δυναμικότερη τοποθέτηση τους στις ελληνικές και διεθνείς αγορές.

Δέσμευση όλων είναι ότι η Αφοί Χιωτάκη Α.Β.Ε.Ε. θα παραμείνει μια Χανιώτικη επιχείρηση και αυτό διασφαλίζεται με την συνέχιση της ενεργητικής συμμετοχής της οικογένειας Χιωτάκη, αλλά και την εκπροσώπηση της νέας μετόχου από Χανιώτες συνεργάτες.

Η τράπεζα Χανίων με την εν μέρει αποχώρηση της από το μετοχικό σχήμα και την μεταβίβαση ποσοστού στον όμιλο Impala Invest BV, συμβάλει στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άμεση ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της Χανιώτικης Εταιρείας

Η Impala Invest BV είναι Ολλανδική εταιρεία, που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα, και δραστηριοποιείται σε ηγετική θέση στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, πρωτίστως στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης. Το τελευταίο διάστημα η Impala Invest BV έχει τοποθετηθεί και στην αγορά της Ελλάδας, μεταξύ άλλων εξαγοράζοντας την αλλαντοβιομηχανία «Λακωνική Τροφίμων ΑΕ» του κ. Παναγιώτη Νίκα.

Με εκτίμηση,
Αφοί Χιωτάκη Α.Β.Ε.Ε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...