16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία

Ημερομηνία:

Μαζική φαίνεται θα είναι η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης. Πέραν των εργατικών συλλόγων και φορέων σχετικές ανακοινώσεις – καλέσματα για συμμετοχή στην απεργία έχουν δώσει και οι εμπορικοί σύλλογοι, με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων να καλεί τους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα και να κατέβουν στους δρόμους. Παρόμοιας μορφής κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Κεντρικών και Συνοικιακών Παντοπωλών ν. Χανίων. Να υπενθυμίσουμε ότι στα Χανιά θα έχουμε δύο κινητοποιήσεις. Μία στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10.00 το πρωί από το ΠΑΜΕ και μία στις 11 το πρωί στην Πλατεία Αγοράς από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Για την συγκέντρωση στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση το οποίο σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου αποφάσισε τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων

Αυτή η κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί τυφλά τις μνημονιακές επιταγές επιμένει στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην υπερχρέωση των νοικοκυριών, στην εξαθλίωση των μισθωτών και συνταξιούχων και στην εξόντωση των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των αυτοκινητιστών δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Είναι ανάλγητη, είναι καταστροφική για την κοινωνία και για τη χώρα μας.

Σας καλούμε όλους να συμβάλετε στην επιτυχία της Πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ την Πέμπτη 27-11-2014.

ΟΛΟΙ στη πλατεία της Δημ.Αγοράς την Πέμπτη στις 11πμ κλείνοντας τις επιχειρήσεις μας.

Παράλληλα συμμετέχουμε στη Παγκρήτια συγκέντρωση των Μικρομεσαίων στην Αποκεντρ .Διοίκηση την ίδια μέρα στο Ηράκλειο.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ:

•Τις δυσβάστακτες φορολογικές πολιτικές και τα κάθε είδους χαράτσια που μας έχουν φέρει σε αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

• Την βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της πληρωμής φόρων ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών

• Το ΚΕΑΟ που ελέω κυβέρνησης λειτουργεί ως μια ανάλγητη εισπρακτική εταιρία με εκφοβισμούς και απειλές

•Την πλήρη απαξίωση των Μ.μ.Επιχειρήσεων , που επιταχύνει την παραγωγική αποδυνάμωση της χώρας και οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες σε πλήρες αδιέξοδο.

•Την άνιση μάχη που δίνουμε για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας, απέναντι στην αναποτελεσματική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης.
•Την σκληρή λιτότητα και την ανασφάλεια που έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σε τραγικά αδιέξοδα και οικογενειακές τραγωδίες

"google ad"

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Επαναφορά του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ορίου στα 12.000€

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, όπως ίσχυε και για το ΕΕΤΗΔΕ με το νόμο 4021/2011

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΕΑΟ

ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης
ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ίση μεταχείριση των ΕΒΕ με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οφειλών

ΆΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλίμακας.
ΠΑΓΩΜΑ(ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ) των παλιών ασφαλιστικών εισφορών.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια και καθολική

Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν με υπευθυνότητα δίπλα στη κοινωνία και στις Μ.μ.Ε., για τη διαμόρφωση ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης, που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, θέσεις εργασίας και προοπτική για όλους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!!!

Σωματείο Κεντρικών και Συνοικιακών Παντοπωλών ν. Χανίων

Το Σωματείο Κεντρικών και Συνοικιακών Παντοπωλών Ν. Χανίων καλεί όλους του συνάδελφους να δηλώσουν παρόν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ την Πέμπτη 27/11/2014. Όλοι μαζί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 πμ να δείξουμε την αγανάκτηση και την αποστροφή μας στις πολιτικές εξόντωσης των ΜΜΕ που ακολουθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Όλοι μαζί! Κανένας δεν σώζεται μόνος του.

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, της αντίστασης, των διεκδικήσεων.

Όλοι εμείς που αποφασίσαμε, συμμετείχαμε και οργανώσαμε το μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, μαζί με πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, να πάρουμε μεγάλη ευθύνη. Να δυναμώσουμε την παρέμβαση μας, να οργανώσουμε την πάλη μας για την επιτυχία της απεργίας. Έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς.

Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση!

Μας θέλουν μόνιμα στην φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!

Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά συνολικά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των γυναικών.

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Η κατάσταση στον κλάδο χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Η ανεργία φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όλοι όσοι τελειώνουν τις λεγόμενες καθηγητικές σχολές οδηγούνται κατευθείαν στις ουρές των ανέργων. Από την άλλη και όσοι υποτίθεται ότι εργάζονται κουτσοδουλεύουν μερικές ώρες την εβδομάδα, πολλές φορές ανασφάλιστοι, με μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις και θεωρούνται και σε πλεονεκτική θέση…

Το νέο λύκειο πιο ταξικό από ποτέ, με την περίφημη ΄΄Τράπεζα Θεμάτων΄΄ μετατρέπει το σχολείο σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο που εξοντώνει από όλες τις πλευρές τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Το βιώνουμε καθημερινά. Στα σχολεία η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Τα εκατοντάδες κενά παραμένουν, με το Υπουργείο να σχεδιάζει τη δήθεν ΄΄κάλυψή΄΄ τους με απλήρωτους εθελοντές εκπαιδευτικούς, ενώ ο κατάλογος των άνεργων συναδέλφων δεν έχει τελειωμό…Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση είναι ελάχιστη. Οι γονείς δεν αντέχουν άλλο να βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμη και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων. Το θέμα με τις μεταφορές δεν έχει λυθεί οριστικά.

Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. Δηλαδή να εξασφαλίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων, μια γάζα και ένα παυσίπονο.

Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Ο δρόμος της υποτιθέμενης ανάπτυξης, μέσω της ανταγωνιστικότητας απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από την εργατική τάξη προκείμενου να επέλθει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι του κλάδου δεν έχουμε σε τίποτα να επωφεληθούμε από τέτοιου είδους ανάπτυξη. Για αυτό λοιπόν δεν πρέπει να ξεγελαστούμε με τα παραμύθια της κυβέρνησης, ότι τελείωσαν οι θυσίες ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φτάνει μια κυβερνητική εναλλαγή και οι λύκοι θα γίνουν αρνιά.

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη λογική της απογοήτευσης, του ΄΄δεν γίνεται τίποτε΄΄, τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Οι λογικές αυτές δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτε, αντίθετα βοηθούν τον αντίπαλο ανεμπόδιστα να περνάει τις αποφάσεις του και οδηγούν μόνο σε άλλη υποχώρηση, κι άλλο χάσιμο δικαιωμάτων.

Συναγερμός λοιπόν. Συστράτευση του κλάδου μας με όλους αυτούς που έχουμε αντικειμενικό συμφέρον να συμμαχίσουμε και να αντεπιτεθούμε απέναντι συνολικά στην πολιτική (Κυβέρνηση, ΕΕ, Μεγαλοεργοδοσία) που μας έφερε όλους στον ίδιο παρονομαστή ανεξαρτήτως κλάδου. Να συμπορευτούμε ως σωματείο με τους εργαζόμενους δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που μαζικά απολύονται, με τους άνεργους, με τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που ξεκληρίζονται, με τους μικρομαγαζάτορες που βάζουν λουκέτα, με τους φοιτητές, τους μαθητές μας.

Να διαδηλώσουμε μαζικά στις 27 του Νοέμβρη και να βροντοφωνάξουμε:

  • Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!
  • Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!
  • Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή!

Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά για να σωθούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των μονοπωλίων ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ή θα συγκρουστούμε σε κάθε επίπεδο ή θα πληρώσουμε ακριβά αυτήν την ανοχή.

Στις 27 Νοέμβρη ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των άνεργων συναδέλφων.
  • Να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που σφαγιάζει τη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών, που τα πετάει έξω από το Λύκειο.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
  • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή! Ψηλά το κεφάλι!

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μακριά από το λαό, χωρίς σύγκρουση με κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Να πάρουμε τη ζωή, το μέλλον στα χέρια μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...