19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, καταγγέλει Πελετίδη επειδή δεν υποδέχεται τον Αμερικανό Πρέσβη

Ημερομηνία:

Ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα, για δεύτερη χρονιά θα συμμετάσχει στον ποδηλατικό αγώνα από την Πάτρα έως τα Καλάβρυτα, με αφορμή την εθνική επέτειο.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρα, φορείς και οργανώσεις δηλώνουν ότι ο Αμερικάνος Πρέσβης, ως πρεσβευτής των θηριωδιών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού δεν είναι ευπρόσδεκτος σε έναν αγώνα, που αφορά τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Η δημοτικής παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, “Ώρα των Πατρών” προχώρησε σε σφοδρή κριτική στον Πελετίδη για την άρνησή του να υποδεχτεί τον Αμερικάνο πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ σημειώνοντας ότι η παρουσία του πρέσβη “προσδίδει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά”. Αναφέρεται μάλιστα σε “ανέξοδες κομματικές φανφάρες που όμως στοιχίζουν στην πόλη, καθώς τη βυθίζουν περισσότερο στην εσωστρέφεια”

“Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της δημοτικής Αρχής Πάτρας να «δαιμονοποιήσει» τη συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Ρ. Πάιατ στον 42ο ποδηλατικό γύρο «θυσίας» που γίνεται με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2019.

Η ΩΡΑ Πατρών και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, σχολίασε σχετικά: «για ακόμη μία φορά η δημοτική Αρχή περιχαρακώνεται στις κομματικές επιταγές του ΚΚΕ. Με τη στάση της αποδεικνύει πως επιλέγει τον μοναχικό δρόμο και καταδικάζει την Πάτρα σε διεθνή απομόνωση. Η συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη για δεύτερη συνεχή χρονιά στον ποδηλατικό γύρο «θυσίας» και η επιλογή του να βρεθεί και πάλι στην Πάτρα προσδίδει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά καθώς η προβολή και μόνο της επίσκεψής του θα βρεθεί στο επίκεντρο των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης. Φθάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε κι έναν ποδηλάτη! Άραγε την ίδια αντιμετώπιση επιφυλάσσει η δημοτική Αρχή και για τους Αμερικανούς τουρίστες;

Ανέξοδες κομματικές φανφάρες που όμως στοιχίζουν στην πόλη, καθώς τη βυθίζουν περισσότερο στην εσωστρέφεια. Ας εκδώσει, λοιπόν, η δημοτική αρχή ταξιδιωτική οδηγία για το ποιους πρέσβεις θα δεχόμαστε και ποιας προέλευσης τουρίστες. Ας αναλογιστεί όμως τις συνέπειες των έργων της στο τουριστικό «προϊόν» της Πάτρας και στις θέσεις εργασίας που θυσιάζονται στον βωμό της καθαρότητας. Άραγε και στους Μεσογειακούς θα απαγορέψει την προσέλευση στους μη επιθυμητούς πρέσβεις;».”

Θέση για το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στον ΠΟΠ και τον Δήμο Πατρέων πήρε και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή θα αποσύρει την αιγίδα της από τον ποδηλατικό αγώνα «Θυσίας» επειδή εκδήλωσε την επιθυμία να λάβει μέρος σε αυτόν ο λάτρης της ποδηλασίας, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Το ΚΚΕ έχει όλο το δικαίωμα να θεωρεί ανεπιθύμητο τον κ. Πάιατ στο σπίτι του Περισσού.Ο Δήμος της Πάτρας, όμως, δεν δικαιούται να κλείνει κατάμουτρα την πόρτα  στον Αμερικανό πρέσβη και σε όποιον πολιτικό ή διπλωματικό παράγοντα ξένης χώρας επιθυμεί να συμμετάσχει σε εκδήλωση φορέα της πόλης μας. Ο κ. Πελετίδης δεν εξελέγη Δήμαρχος για να ασκεί εξωτερική πολιτική. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Πελετίδη, σαν κομμουνιστής, να διαφωνεί με τις ΗΠΑ, οφείλει ωστόσο ως Δήμαρχος και οικοδεσπότης να είναι ευγενής και καταδεκτικός απέναντι στον καθένα θεσμικό παράγοντα ξένης χώρας, άρα και στον κ. Πάιατ».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...