27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τους περιφερειακούς σύμβουλους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας καταστήματος της πολυεθνικής H&M στα Χανιά

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ίδρυση καταστήματος της πολυεθνικής H&M στα Χανιά μετά από έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με ανακοίνωσή της και η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τους περιφερειακούς σύμβουλους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και υπερψήφισαν την αδειοδότηση.

Πιο αναλυτικά, σε ανκοίνωσή της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων σημειώνει:

Η επέλαση εδώ και αρκετά χρόνια των πολυεθνικών και μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο, είναι και στα Χανιά μια πραγματικότητα. Γνωστά τα οδυνηρά αποτελέσματα για τον μικροέμπορο αλλά και για τον εργαζόμενο.

Το «επιχειρώ», είναι για τις πολυεθνικές ένας δρόμος στρωμένος με προκλητικά ευνοϊκούς προς όφελος τους, νόμους φορολογικής ελάφρυνσης και εύρυθμης λειτουργίας. Νόμους που ,ταυτόχρονα, σημαίνει συνθήκες «γαλέρας» για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Εξάλλου, αυτός είναι και γενικότερα ο δρόμος της περιβόητης «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας», που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε χώρες με ή και χωρίς μνημόνια.

Ακριβώς σ’ αυτό το δρόμο, βάδισε και η απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη 14/1/2015, στο Ηράκλειο, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ενός υποκαταστήματος μεγάλης πολυεθνικής στα Χανιά.

Για τους μικρούς εμπόρους και όλους όσους «ματώνουν» στην καθημερινότητα τους και αγωνιούν για την επιβίωση τους, είναι τουλάχιστον εχθρική και σίγουρα βλαπτική η στάση όσων υπερψήφισαν για την αδειοδότηση του πολυκαταστήματος.

Υποκριτική η στάση αυτών που από τη μια ψηφίζουν νόμους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και από την άλλη έχουν το θράσος να φωνάζουν για το πόσο διαφορετικά συμφέροντα υπάρχουν μεταξύ μικροέμπορων και πολυεθνικών

Επικίνδυνη η στάση αυτών που, από τη μια πίνουν νερό στο όνομα του ευρωενωσιακού δρόμου «ανάπτυξης» και από την άλλη κόπτονται για τους Χανιώτες εμπόρους και τα συμφέροντά τους .

Με βάση τα παραπάνω, ως ΠΑΣΕΒΕ, καταγγέλλουμε τους Χανιώτες περιφερειακούς συμβούλους της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ που υπερψήφισαν για την αδειοδότηση.

Καταγγέλλουμε, επίσης, και αυτούς που ενώ καταψήφισαν την αδειοδότηση, δε λένε ποτέ κουβέντα για τον ρόλο της Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις που δίνει και ταυτίζονται και αυτοί με τη λογική της «ανταγωνιστικότητας». Τη λογική, δηλαδή, που κλείνει τον κάθε μικρό έμπορο και ωφελεί τα μονοπώλια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...