21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκε στις Βρυξέλες με το πρώτο ‘πράσινο’ πανευρωπαϊκό βραβείο

Ημερομηνία:

Κορυφαία πανευρωπαϊκή διάκριση, το 1ο «Πράσινο Βραβείο» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Euronet 50/50-Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία».Η απονομή των βραβείων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Βιώσιμης Ενέργειας 2013 έγινε σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες-παρουσία του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια Gunther H. Oettinger και άλλων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος- Οικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και συντονίστρια του προγράμματος Ελένη Χατζηγιάννη.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος 58 σχολεία από όλη την Ευρώπη, και από την Ελλάδα-Περιφέρεια Κρήτης- το 2ο Δημοτικό Αρχανών, το 40ο Δημοτικό Ηρακλείου, το 3ο και το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, και η διάκριση για την Περιφέρεια ήρθε, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας έγινε βίωμα-πράξη στα σχολεία της Κρήτης σε εκατοντάδες μαθητές με την διοργάνωση δράσεων της Περιφέρειας.

Ωστόσο η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει με την συμμετοχή της στο νέο πρόγραμμα “Euronet 50/50 max” στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα (εκπροσωπείται από την Περιφέρεια Κρήτης), έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε 100 σχολεία καθώς και σε 6 ακόμη δημόσια κτίρια στην Κρήτη, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των χρηστών τους.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την διάκριση-βράβευση της Περιφέρειας μας στις Βρυξέλλες, και συνεχίζουμε τις δράσεις μας με περισσότερα σχολεία όπου γίνεται στα παιδιά βίωμα και πράξη η εξοικονόμηση ενέργειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης προσθέτοντας ότι «η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους όσους εργάστηκαν με θέληση και ενθουσιασμό, τόσο στους Διευθυντές των Σχολείων, όσο και στους Εκπαιδευτικούς και κυρίως στους μαθητές, για την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια, που αποτελεί παράδειγμα και οδηγό για το νέο μας Πρόγραμμα».

Οι δράσεις του προγράμματος -όπως είπε ο Περιφερειάρχης- δεν ήταν απλώς επιτυχημένες, αλλά αναδείχτηκαν και ως κορυφαίες στην Ευρώπη στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατακτώντας την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Βιώσιμης Ενέργειας 2013, στην κατηγορία της Εκπαίδευσης. Μάλιστα ως ελάχιστη επιβράβευση η Περιφέρεια Κρήτης απένειμε βραβείο στα τέσσερα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...