19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες και το Google Developers Festival Greece 2018

Ημερομηνία:

Το Google Developers Festival Greece 2018 που έγινε στο Ηράκλειο χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας Έφη Κουτεντάκη που χαρακτήρισε τη διοργάνωση «γιορτή για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», συγχαίροντας τους διοργανωτές γιατί με τις τριήμερες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που πραγματοποιούν στην Κρήτη, καθιστούν το Ηράκλειο σημείο συνάντησης για νεοφυείς επιχειρήσεις, για επενδυτές, για πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, για φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, για παραγωγικούς εταίρους, για φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έδωσε σε όλους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σημαντικότερες τάσεις, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές στο καινοτόμο επιχειρείν καθώς και να μοιραστούν γνώση και τεχνογνωσία, μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και θεματικά εργαστήρια.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η κα Κουτεντάκη επεσήμανε πως η παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων είναι, σε μεγάλο βαθμό, ένας μαραθώνιος. «Είναι ένας δρόμος αντοχής μετά πολλών εμποδίων», τόνισε και υπογράμμισε πως «ως Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να τρέχουμε μαζί σε αυτό τον Μαραθώνιο, με την πίστη ότι η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η τεχνολογική εξέλιξη των επιχειρήσεων της Κρήτης μπορεί και πρέπει να γίνει ο καταλύτης ανάπτυξης για την τοπική οικονομία».

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης (Riς3crete) για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, σημειώνοντας πως «έχουν ήδη δημοσιευτεί οι πρώτες προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων» και καλώντας του συμμετέχοντες στο Google Developers Festival Greece 2018 να αποτελέσουν την γέφυρα μεταξύ της σύνδεσης της έρευνας και της αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...