15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προς Εκκλησία και Δήμαρχο: Η Πλατεία Μητρόπολης Χανίων δεν είναι χώρος για συναυλίες και πανηγύρια

Ημερομηνία:

Δεν ξέρουμε ποιος αποφασίζει ποιοι χώροι χρησιμοποιούνται και για ποιους σκοπούς, όμως η Πλατεία της Μητρόπολης Χανίων δεν είναι συναυλιακός χώρος. Αυτό το λέμε με αφορμή τη συναυλία που δόθηκε από τη Σχολή Χορού “Ζαλός” στη Μητρόπολη Χανίων.

Η συναυλία είχε διάρκεια περίπου 4 ώρες, με αναγνώστες της εφημερίδας να μας καταγγέλλουν ότι η μουσική ήταν τόσο δυνατά ώστε τα τζάμια των σπιτιών να τρίζουν. Όλα αυτά όχι Παρασκευή ή Σάββατο, αλλά Κυριακή. Τουλάχιστον, απ’ ότι μας είπαν, σεβάστηκαν τις ώρες κοινής ησυχίας και λίγο πριν τις 11 η ένταση της μουσικής χαμήλωσε.

κ. Δήμαρχε και κύριοι της Εκκλησίας, καλή η παράδοση αλλά στην παλιά πόλη των Χανίων ζούνε και μόνιμοι κάτοικοι. Και αν και το έχετε ξεχάσει, έχουν και αυτοί δικαιώματα.

Και άραγε, το σκεφθήκατε καλά πριν πάρετε αυτή την απόφαση; Αφού επιτρέψατε στη συγκεκριμένη Σχολή Χορού να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή της στην Πλατεία της Μητρόπολης, γιατί να μη ζητήσουν το ίδιο και άλλες Σχολές Χορού, και μουσικοί;

Είναι δυνατόν να μετατρέψετε τη Μητρόπολη Χανίων σε χώρο για συναυλίες;

Το καλοκαίρι, συναυλία μπορεί να δοθεί στο γήπεδο Χανίων, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Για τους μουσικούς της παραδοσιακής μας μουσική πέραν των παραπάνω χώρων, υπάρχουν και οι πλατείες των χωριών μας, αλλά και τα πολλά κέντρα που υπάρχουν στην ύπαιθρο που φιλοξενούν τέτοιες εκδηλώσεις.

Υπάρχουν πολλές επιλογές λοιπόν. Δε χρειάζεται μια Σχολή Χορού να δεσμεύει ολόκληρη την Πλατεία της Μητρόπολης Χανίων για να πραγματοποιήσει εκδήλωσή της!

Απλά και αυτονόητα πράγματα λέμε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ