21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσαν τον Τσίπρα και πήραν τα βουλευτικά αυτοκίνητα!

Ημερομηνία:

Απρόθυμοι να παραχωρήσουν το προνόμιο απόκτησης αυτοκινήτου εμφανίζονται οι περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προειδοποιήσεις Τσίπρα μόνο τέσσερις από τους 149 αρνήθηκαν τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Οι μόνοι βουλευτές που δήλωσαν ότι δε θέλουν να κάνουν χρήση του προνομίου είναι  η Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Γιάννης Σταθάς.

Από το ΠΟΤΑΜΙ ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης  μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Από τη ΝΔ αρνήθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ από το ΠΑΣΟΚ  δήλωσαν ότι θέλουν να παραλάβουν αυτοκίνητο και οι 13 βουλευτές.

Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε  που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε

Η Πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε πως στο τέλος του έτους, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις χρονομίσθωσης, θα επανεκτιμηθεί το θέμα της διάθεσης αυτοκινήτων, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 10 Μαρτίου, πριν λίγες μόλις ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας με πολύ έντονο τρόπο είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, για τις συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών του κόμματος, που φαίνεται να φλερτάρουν με τα παραδοσιακά προνόμια της διακυβέρνησης.

Μάλιστα πήρε προσωπικά την διαμαρτυρία βουλευτών, για την απόφασή του να μην παίρνουν βουλευτικά αυτοκίνητα, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση να περιοριστούν τα προνόμια πολιτικού συστήματος.

“Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα οτι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6000 ευρω μισθό” σημείωσε με έκπληξη και φανερή ενόχληση ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν ειναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια”, τόνισε ο κ. Τσιπρας.

Να προσέξουμε μήπως ο κίνδυνος του κυβερνητικού πλήξει και εμάς πρόσθεσε, επικαλούμενος τη μαρξιστική ρήση “τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο”. Ζήτησε δε να υπάρχουν συμπεριφορές με κανόνες και προέτρεψε να εφαρμοστεί ο κώδικας δεοντολογίας που έχει αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή του κόμματος και να μην μπει στο συρτάρι.

Τελικώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν εισακούστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών του που έσπευσαν να πάρουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Φίλης: Περισσότεροι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δέχτηκαν αυτοκίνητο – Δεν θέλουμε να μπούμε σε ονοματολογία

"google ad"

Πάντως να σημειώσουμε ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι είναι πολλοί περισσότεροι οι βουλευτές του κόμματος του που δεν δέχτηκαν να κάνουν χρήση του προνομίου από τους τέσσερις που τα ονόματα τους έγιναν γνωστά. Όπως σημείωσε, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε διαδικασία ονοματολογίας, μια διαδικασία που εξυπηρετεί τη λογική “της ανθρωποφαγίας και του λαϊκισμού”.

Ο Ν. Φίλης ανέφερε ακόμη ότι η στάση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη ανταπόκριση με τα όσα έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούν το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με πληροφορίες από το topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...