14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

22 Ιουνίου 1977: Όταν δυο χιλιάδες Κρητικοί πήραν στο κυνήγι 12 αμερικανούς ναύτες, που παρενόχλησαν σεξουαλικά μια Κρητικοπούλα

Ημερομηνία:

22 Ιουνίου 1977. Μια ντουζίνα αμερικανών υπαξιωματικών είχε κρυφτεί σε μια ταβέρνα στο λιμάνι των Χανίων, προσπαθώντας να σώσουν τη ζωή τους.

Περίπου δύο χιλιάδες Κρητικοί πολιορκούσαν για ώρες το συγκεκριμένο εστιατόριο, ζητώντας τα «κεφάλια» τους, επειδή είχαν προσβάλλει την τιμή μιας Κρητικοπούλας.

Τα επεισόδια άρχισαν στις 22.45 το βράδυ έξω από την ταβέρνα όπου έτρωγαν οι 12 αμερικανοί στρατιωτικοί.

Όση ώρα δειπνούσαν, έκαναν διάφορες άσεμνες χειρονομίες στις περαστικές κοπέλες και τις πείραζαν φραστικά.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι της ταβέρνας και οι πελάτες έδειχναν να κάνουν υπομονή μαζί τους παρά τις φωνές και τα γιουχαΐσματα των υπαξιωματικών προς τον γυναικείο πληθυσμό….

Ξαφνικά όμως, ένας από αυτούς σηκώθηκε από την καρέκλα του και όρμησε σε μια νεαρή Χανιωτοπούλα που περνούσε από μπροστά του.

Η κοπέλα προσπαθούσε να τον αποφύγει αλλά ο «ξαναμμένος» στρατιωτικός δεν κρατιόταν. Της έσκισε το φόρεμα και της τράβηξε το εσώρουχο προς τα κάτω….

Οι φωνές της κοπέλας έκαναν τους πάντες να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εξαγριωμένοι Κρητικοί άρχισαν να πετούν στους αμερικανούς υπαξιωματικούς καρέκλες, ποτήρια, τραπέζια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν πρόχειρο.

Για να γλιτώσουν οι στρατιωτικοί μπήκαν άρον –άρον στην ταβέρνα. Ως δια μαγείας σταμάτησαν να κάνουν τους νταήδες και ξεμέθυσαν σε λίγα λεπτά. Η ελπίδα τους ήταν ότι σε λίγα λεπτά η ένταση θα αποκλιμακωνόταν.

Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο….

Αν και εκείνη την εποχή δεν υπήρχε facebook, η είδηση για την επίθεση στην Χανιωτοπούλα όχι μόνο διαδόθηκε αστραπιαία σε όλο το λιμάνι των Χανίων αλλά και μέσα σε λίγα λεπτά περίπου δύο χιλιάδες Κρητικοί, κυρίως νέοι, μαζεύτηκαν έξω από την ταβέρνα για να λιντσάρουν τους ασεβείς Αμερικανούς.

Τους πετούσαν πέτρες και τους απειλούσαν ότι θα πληρώσουν την προσβολή με αίμα.

Στην ταβέρνα συγκεντρώθηκε σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη του νομού, χωρίς όμως να καταφέρει να ηρεμήσει το πλήθος….

P1700303-Copy-400x173

"google ad"

Οι στρατιωτικοί που έκλειναν τις εισόδους με τραπεζοκαθίσματα, έτρεμαν πλέον για τη ζωή τους, καθώς έβλεπαν πως ούτε οι αρχές δεν μπορούσαν να τους βοηθήσουν.

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες πολιορκίας, η αστυνομία μαζί με τον εισαγγελέα κατάφεραν να φυγαδεύσουν τους 12 υπαξιωματικούς και να τους οδηγήσουν στο τμήμα.

Πολλοί Κρητικοί τους ακολούθησαν και εκεί, χωρίς όμως να καταγραφούν άλλα επεισόδια.

Οι Αμερικανοί τιμωρήθηκαν (;) από τις δικές τους στρατιωτικές αρχές, αφού σύμφωνα με το καθεστώς της ετεροδικίας που ισχύει και σήμερα δεν μπορούσαν να δικαστούν από ελληνικό δικαστήριο.

Αυτό όμως που έμαθαν είναι ότι ο σεβασμός εκτός από θέμα αγωγής, μερικές φορές είναι και θέμα επιβίωσης…

mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...