19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης για την επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά: Να δυναμώσει η μαζική λαϊκή αντίσταση. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρεται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά:

Αν κάτι παίζεται τούτες τις μέρες δεν είναι το άνοιγμα μιας νέας φάσης για τη ζωή της νεολαίας και των εργαζομένων. Αυτό που παίζεται είναι η συστηματική προσπάθεια φτιασιδώματος του αστικού πολιτικού προσωπικού για να συνεχιστεί, με δικιά του ιδιοκτησία όπως λένε, η πολιτική της επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς, παράλληλα με το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που πλέον εμπλέκει τη χώρα σε υπαρκτούς πολεμικούς κινδύνους.

Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε φιέστες και εντυπωσιασμούς μα η αγωνία της κάθε άλλο παρά είναι η επαναφορά των εργατολαϊκών δικαιωμάτων που τσακίστηκαν από την αντεργατική αντιλαϊκή λαίλαπα που φούντωσε στα χρόνια των μνημονίων. Η συντριβή μισθών,  συντάξεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων ήταν στόχος των κυβερνήσεων του κεφαλαίου δεκαετίες πριν. Αυτό που επιδιώκουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ και κάθε λογής συντρίμμια του αστικού  πολιτικού προσωπικού είναι η εδραίωση στο πολιτικό επίπεδο της νίκης που πέτυχε το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης σε βάρος του λαού. Στήνουν φιέστες  Τσίπρας- Μητσοτάκης και συναγωνίζονται ποιος θα υπηρετήσει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελεσματικά για το σύστημα και όχι  φυσικά  για να επαναφέρουν μισθούς- συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα στο κόστος της ζωής.

Η ιμπεριαλιστική επιτροπεία όπως και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και της εργοδοσίας θα συνεχιστούν με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα και υψηλή κερδοφορία για το κεφάλαιο και αποτέλεσμα  βαθειά φτώχεια, ανεργία και δυστυχία για το λαό. Αυτή είναι η αλήθεια έξω από επικοινωνιακές επισκέψεις όπως του Τσίπρα στα Χανιά και φιέστες τύπου ΔΕΘ. Οι παραπλανητικές εικόνες στα ΤΟΜΥ Χανίων (παλιό νοσοκομείο) δε μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που λέει αλλοίμονο στο φτωχό που θα αρρωστήσει!!  Η επίσκεψη στην Κάντανο, που μαρτύρησε από τους Ναζί φασίστες του γερμανικού ιμπεριαλισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δε κρύβει την πραγματικότητα πως σήμερα η κυβέρνηση και η  Ν.Δ. υπηρετούν αταλάντευτα και με ότι τους  ζητηθεί τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, τους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών της εποχής μας.

Αλήθεια τι έχει να πει στους Χανιώτες ο Τσίπρας για τους απρόβλεπτους κινδύνους από τη συνεχή επέκταση του καρκίνου της βάσης της Σούδας;  Ποια συμφέροντα υπηρετεί και ποιοι οι κίνδυνοι για το λαό από τη μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και από την άμεση εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια; Υπάρχουν κέρδη για το λαό από τη δηλητηρίαση των σχέσεων με αυτή την εμπλοκή με τους γύρω λαούς και με τη τυχοδιωκτική διεκδίκηση ΑΟΖ με τις πλάτες των ΗΠΑ που γεννούν ως και πολεμικούς κινδύνους πέρα από τη λεηλασία της φύσης και τους δεδομένους περιβαλλοντικούς κινδύνους;

Δημοκράτες – εργαζόμενοι, νέοι – νέες

Μόνο το ζωντάνεμα της μαζικής λαϊκής αντίστασης και πάλης μπορεί  να βάλει φραγμό σ’ όλες τις εκφράσεις της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών. Ο Τσίπρας  και οι όμοιοί του αγωνιούν να υπηρετήσουν αυτή την πολιτική και το έχουν αποδείξει περίτρανα. Η νεολαία και ο κόσμος της δουλειάς έχουν ανάγκη την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μαζικούς λαϊκούς αγώνες.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ , ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΙ ΣΤΑ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ,           ΠΑΓ ΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...