16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η πρώτη αριστούχος των Πανελλαδικών… στον σταθμό του Μονάχου

Ημερομηνία:

Παρά τους κόπους τους οποίους καλούνται να καταβάλλουν και το άγχος στο οποίο υφίστανται, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων φαίνεται πως δεν βλέπουν αντίκρισμα. Αυτό προκύπτει από την στάση των πρώτων σε πανελλήνια κλίμακα. Αν και εισάγεται στην Νομική Αθηνών, η Αλεξία Παπαϊωάννου, η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με 19.728 μόρια, επέλεξε να σπουδάσει στην Γερμανία. Θα σπουδάσει στην Χαϊδελβέργη με υποτροφία από την γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών στην Αθήνα.
Για την ίδια, «οι σπουδές στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια πρόκληση από όλους τους επιτυχόντες. Είναι ένα παράθυρο στην γνώση». Όπως σχολίασε σε συνέντευξή της στην Καθημερινή, εν όψει της αναχώρησής της στις 25 Σεπτεμβρίου, «δεν σκέφτομαι τίποτα, δεν ξέρω τι με περιμένει. Όμως, νιώθω ότι εάν τα καταφέρω εκεί, όλα θα είναι πιο εύκολα. Αποκτάς μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν έχεις κάνει καλές σπουδές».

«Ως επιστήμη η νομική είναι ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό πτυχίο, όμως δεν θέλω να γίνω δικηγόρος. Μου αρέσει το γράψιμο, θα σκεφτόμουν ακαδημαϊκή καριέρα ή τη δημοσιογραφία», προσθέτει.

Τι προκύπτει από τις βάσεις 2013;

Σε συνέντευξή του στο  tvxs.gr , ο Αλέξανδρος Φουρλής, διευθύνων σύμβουλος του kariera.gr, εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τον γενικό προσανατολισμό των νεαρών ηλικιών σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ο κ. Φουρλής είπε πως από τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκαν οι βάσεις φέτος, φαίνεται ότι η ανασφάλεια και την οποία δημιουργεί η κρίση οδηγεί σε πιο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ δεδομένες και σίγουρες λύσεις – για αυτό και προτιμήθηκαν σχολές που θα στρέψουν τους υποψηφίους στα τελευταία «ανέπαφα» τμήματα του δημοσίου τομέα.

Κατά τον ίδιο οι τομείς εργασίας που φθίνουν είναι, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στην Ελλάδα, οι θέσεις εργασίας χωρίς εξειδίκευση, όπως γραμματείς, υπάλληλοι γραφείου, γενικών καθηκόντων κλπ. Την ίδια στιγμή παρατηρείται πληθώρα αποφοίτων στους τομείς των νομικών, των ανθρωπιστικών σπουδών και των εκπαιδευτικών, καθώς δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...