19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η ρωσική «ομπρέλα» γλίτωσε από την πυραυλική «καταιγίδα» την Συρία

Ημερομηνία:

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους Kρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον της Συρίας.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Ο στρατηγός Ρουντσκόι δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ενέργειες στη Συρία έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, δήλωσε ακόμη ο Ρώσος στρατηγός.

Στο μεταξύ, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα στις συριακές βάσεις της Ταρτούς και του Χμέιμι δεν κατέγραψαν συμμετοχή της γαλλικής αεροπορίας στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, τα ρωσικά συστήματα κατέγραψαν εκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία και αεροπλάνα των ΗΠΑ και της Βρετανίας, αλλά όχι της Γαλλίας.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας του στην επίθεση, και η γαλλική προεδρία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με απογειώσεις μαχητικών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας που φέρονται να έλαβαν μέρος στα χτυπήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας εκτόξευσαν 12 πυραύλους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...