20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Σιγκαπούρη σε ύφεση μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 40%

Ημερομηνία:

Η Σιγκαπούρη εισήλθε από τεχνική άποψη σε ύφεση το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα έκανε βουτιά στο κενό και συρρικνώθηκε κατά 41,2% το διάστημα αυτό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της ασιατικής χώρας.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 12,6%, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης, πολύ εξαρτημένη από το διεθνές εμπόριο, χτυπήθηκε σκληρά εξαιτίας των μέτρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τη δημοσιοποίηση των δεδομένων σήμερα για το δεύτερο τρίμηνο, που καταγράφουν συρρίκνωση του ΑΕΠ, η χώρα εισήλθε επίσημα σε ύφεση για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία και πλέον.

Η τεράστια πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο οφειλόταν «στα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την 7η Απριλίου ως την 1η Ιουνίου για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση» της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά στην αναστολή λειτουργίας «όλων των υπηρεσιών που δεν κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες και των περισσότερων χώρων εργασίας», εξήγησε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, καθώς και στην «ασθενική εξωτερική ζήτηση στο πλαίσιο της πτώσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας».

Η Σιγκαπούρη χαρακτηρίζεται συχνά «καναρίνι στο ανθρακωρυχείο», κάτι σαν πρόδρομος δείκτης για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς το μικρό κράτος της Ασίας είναι πολύ ευάλωτο σε εξωτερικά σοκ. Τα δεδομένα που ανακοίνωσε αποτελούν ανησυχητικό σημάδι για την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...