19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Σοσιαλιστική Τάση ψήφισε και αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει ο Κουρουμπλής

Ημερομηνία:

Η Σοσιαλιστική Τάση του Κώστα Χρυσόγονου, αποφάσισε μέσω ψηφοφορίας, την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση. Ο Κώστας Χρυσόγονος έχει διατυπώσει ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον «συγκεντρωτισμό, αντίγραφο των κομμάτων εξουσίας».

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της σχετικά με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση είναι το εξής:

  • Εγγεγραμμένα μέλη: 2032
  • Υπέρ της πρότασης αποχώρησης: 1678 (Ποσοστό 82.6%)
  • Κατά της πρότασης αποχώρησης: 31 (Ποσοστό 1.5%)
  • Αποχή: 323 (Ποσοστό 15.9%)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα».

Υπενθυμίζεται πως από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση των προθέσεων του Κώστα Χρυσόγονου για αποχώρηση, σχολίαζαν πως ήταν μια «αναμενόμενη εξέλιξη» και «ειλημμένη εδώ και καιρό» απόφαση.

Σημειώνεται πως βασικά στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης, όπως ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής και το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντ. Κωτσακάς, έχουν διαμηνύσει πως διαφωνούσαν με τις κινήσεις του κ. Χρυσόγονου.

 

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...