14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Σοφία Μπεκατώρου αρνήθηκε τη νομική εκπροσώπηση των Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ημερομηνία:

Ανατροπή σκηνικού όσον αφορά στην νομική εκπροσώπηση της υπόθεσης της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, καθώς τελικά δεν θα είναι νομικοί παραστάτες της οι δικηγόροι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Έλλη Ρούσσου.

Χθες οι τρεις δικηγόροι σε κοινή τους ανακοίνωση δήλωσαν ότι “αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού”.

Ωστόσο, σήμερα με νέα ανακοίνωσή τους, οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους.

Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής:

«Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου. Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού. Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Με σημερινή της ανάρτηση στο facebook, αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα αυτό και η Σοφία Μπεκατώρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!! Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα».

Και στη συνέχεια κάνει λόγο για «απο κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση».

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...