18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Σοφία Σακοράφα και ο Γιάνης Βαρουφάκης προτείνουν μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη

Ημερομηνία:

Η Σοφία Σακοράφα Ευρωβουλευτής GUE/NGL – ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25, προτείνουν μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη.

Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών, κοινό αίτημα ελπίδας μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, που μόνο η σωστή οικοδόμησή της μπορεί να αποτρέψει έναν Τρίτο.Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 3 μ.μ., στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αίθουσα DAPHNÉ CARUANA GALIZIA, LOW N-1/201, στο Στρασβούργο.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται αναλυτικά:

«Έχει πεθάνει το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης;

Κάποιοι θα επιχειρηματολογήσουν ότι συνέβη κάτι χειρότερο: Πραγματοποιήθηκε!

Αυτό που πεθαίνει είναι μια Ένωση ισχυρών λόμπι και ολιγαρχικών συμφερόντων, που επιμένει να αποφασίζει για τους πολίτες απαξιώντας τη βούληση τους και περιφρονώντας τις ανάγκες τους.Μια ελίτ, που επειδή αδυνατεί πλέον να πουλήσει έστω και ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει με αυτοεκπληρούμενες απειλές μιας Ακροδεξιάς μισάνθρωπης επέλασης που οι ίδιες οι πολιτικές της εξέθρεψαν.

Υπάρχει άλλος δρόμος; Υπάρχει!

Μια Ευρώπη γι’ αυτούς που τη ζουν. Όχι γι’ αυτούς που την απομυζούν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...