20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Συμφωνία έγινε

Ημερομηνία:

Μόνο που δεν είναι συμφωνία αλλά μνημόνιο 3 και με μία σημαντική διαφορά. Υπεγράφη από Κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό είναι και η απόλυτη πολιτική επιτυχία των κυρίαρχων δυνάμεων της ευρωζώνης. Οι λαοί έλαβαν το μήνυμα ότι και με αριστερές κυβερνήσεις οι ίδιες σκληρές και ακραίες δεξιές πολιτικές λιτότητας θα υλοποιούνται .

Εκτός από την πρώτη επιτυχία υπήρξε και μια δεύτερη επιτυχία πολύ σημαντικότερη κατά την γνώμη μου. Οι έξι μήνες διαπραγμάτευσης εξ αιτίας κυρίως της χαρισματικής προσωπικότητας και ευφυΐας του κ. Βαρουφάκη αλλά και της καθαρής φρέσκιας παρουσίας του Πρωθυπουργού, αποκάλυψαν ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι εκβιαστές, ψεύτες, πλαστογράφοι πολιτικοί απατεώνες. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο παγκόσμιος έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος. Παγκόσμιας κυκλοφορίας Γερμανικό έντυπο έχει σχετικό τίτλο «φρικαλεότητες».

Ποιός άραγε τις διέπραξε; Ποιος έκανε τους εκβιασμούς; Η λέξη «φρικαλεότητες» είναι τυχαία ή γίνεται προσπάθεια να θυμίσει εποχές πριν 70 χρόνια;

Απεκαλύφθη επίσης ότι αυτή η Ευρωζώνη είναι ένα πεδίο εκβιασμών, απειλών, εξαπατήσεων, και κυρίως ένα πεδίο όπου με θεσμικό και συντεταγμένο τρόπο επιβάλλεται η απώλεια της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας των αδύναμων Κρατών Μελών δια μέσου του υπερδανεισμού ο οποίος οδηγεί τα κράτη να γίνουν αποικίες χρέους και τους λαούς σε ανθρωπιστική κρίση.

Σε αυτή την Ευρωζώνη η αλληλεγγύη, ισότητα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός, είναι διακοσμητικές λέξεις και δεν υφίστανται ως έννοιες. Επιμελώς όλα αυτά επί χρόνια αποκρύπτονταν από τους λαούς. Τώρα οι μάσκες έπεσαν όλοι γνωρίζουν. Οι δρόμοι της φωτιάς έχουν ανοίξει στην ετοιμόρροπη Ευρωζώνη. Αμέσως, από σήμερα η κοινωνία, ο πνευματικός κόσμος, η αριστερά και όποιος άλλος να προχωρήσουν σε βάθος δημόσια πολιτική και επιστημονική συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση.

Ειδικότερα για την Ελλάδα αυτό επείγει διότι ως πειραματόζωο πολύ σύντομα θα κληθούμε να κάνουμε με την ιδιότητα Κράτους –Έθνους και το τελευταίο βήμα. Αυτό το τελευταίο βήμα θα είναι το τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι χωρίς Εθνική Ανεξαρτησία, Εθνική Κυριαρχία, και Εθνικό πλούτο το βιώσιμο χρέος και η βιωσιμότητα της χώρας (είτε με επιμήκυνση είτε με κούρεμα) είναι απλώς ένα ωραίο παραμύθι. Σε λίγους μήνες αυτό θα αποδειχθεί εκτός αν εμείς και οι λαοί της Ευρώπης το προλάβουμε.

Κουκουράκης Κων/νος

Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου

Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...