15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η «σφαγή των αθώων» στις Φερόες Νήσους – Το «έθιμο» θανάτωσης φαλαινών που κρατά 400 χρόνια

Ημερομηνία:

Ο,τι και να πει κανείς για την ανθρώπινη φύση και το πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος – ειδικά με ένα πλάσμα που δεν τον έβλαψε ποτέ- είναι λίγο.

Έτσι για ακόμα μια χρονιά στις Νήσους Φερόες συνεχίστηκε το απάνθρωπο και βάρβαρο έθιμο αιώνων, κατά το οποίο οι κάτοικοι σκοτώνουν τις φάλαινες – πιλότους. Η θάλασσα, για ακόμα μια χρονιά βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αθώων ζώων όσο, αυτά είχαν συρθεί στις ακτές και πάλευαν για τη ζωή τους λίγο πριν τα θανατώσουν.

Η μαζική αυτή σφαγή τελείται κάθε χρόνο και συμμετέχουν ολόκληρα χωριά στο «τελετουργικό» αυτό.  Μετά τη σφαγή, το λίπος και το κρέας των φαλαινών μοιράζεται στα μέλη της κοινότητας.

Κάθε χρόνο οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις δίνουν αγώνα για να τερματιστεί το βάρβαρο αυτό έθιμο που κρατάει περισσότερο από 400 χρόνια.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των νησιών υπερασπίζονται το «έθιμο» αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο είδος της φάλαινας δεν… κινδυνεύει καθώς και πως η σφαγή τους δεν γίνεται για εμπορικούς λόγους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...