13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της αγοράς χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων –

Ημερομηνία:

Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκει με τον καιρό εφαρμογή σε εκατοντάδες πλευρές της καθημερινότητας. Τώρα τίθεται και στην υπηρεσία της αγοράς και διαχείρισης χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων, που απαιτούν πολλές εργατοώρες μελέτης εγγράφων και καταχωρήσεων τόσο από τους πωλητές όσο και από τους υποψήφιους αγοραστές.

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων ακινήτων 8G Capital Partners, η οποία είναι ενεργή στις αγοραπωλησίες και την διαχείριση μεγάλων χαρτοφυλακίων ακινήτων και μη εξυπηρετούμενων δανείων και η εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης Leverton ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μειώσουν σημαντικά το κόστος και το χρόνο που απαιτείται για τον έλεγχο χαρτοφυλακίων που αλλάζουν χέρια.

Στην αγορά Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων η πληροφορία είναι… χρυσός. «Η έλλειψη πληροφοριών για ένα χαρτοφυλάκιο Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που βγαίνει στην αγορά οδηγεί πολλές φορές σε μειωμένες προσφορές ή ακόμη και στην πλήρη έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος», σημειώνει στο insider.gr ο κ. Τάσος Κοτζαναστάσης, διευθύνων σύμβουλος της 8G Capital Partners που διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Λευκωσία και Χονγκ Κονγκ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος η  κοινοπραξία με την Leverton, η οποία αναπτύσσει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης μηχανής, επιταχύνει τον έλεγχο των δανειακών συμβάσεων και τυχόν εξασφαλίσεων και αυξάνει την διαφάνεια. «Αυτό γίνεται μέσω της εξαγωγής στοιχείων από χιλιάδες έγγραφα όπως δανειακές συμβάσεις, δικαστικές αποφάσεις, τίτλοι ιδιοκτησίας και πολεοδομικές άδειες. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης, το λογισμικό μαθαίνει από τα λάθη του και επιτυγχάνει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από συμβατικά λογισμικά αναγνώρισης κειμένου», σημειώνει.

Δεδομένου  του αριθμού των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων που πρέπει να πουληθούν από τις ελληνικές τράπεζες το επόμενο διάστημα, οι συγκεκριμένες εφαρμογές μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από την πλευρά των πωλητών, δηλαδή των τραπεζών αλλά και των αγοραστών. «Όταν προωθείται προς πώληση ένα χαρτοφυλάκιο η γνωστοποίηση των στοιχείων είναι το πάν. Το ίδιο ισχύει και όταν κάποιος διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο. Οι πληροφορίες πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμες και άμεσα προσβάσιμες. Υπάρχει μεγάλη αξία στα καθαρά δεδομένα», σημειώνει ο κ. Κοτζαναστάσης.

«Εδώ και καιρό εξετάζαμε το ενδεχόμενο εισόδου στην επίμαχη αγορά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε την τεχνολογία μας και στο κομμάτι των κόκκινων δανείων. Είναι μια παραδοσιακά περίπλοκη αγορά όπου η διαφορά προσφοράς και ζήτησης μπορεί να είναι πολύ μεγάλη λόγω της κακής ποιότητας στοιχείων», δηλώνει από την πλευρά του ο επικεφαλής πωλήσεων της Leverton, κ. Richard Belgrave.

Και όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιταχύνουν τις πωλήσεις κόκκινων δανείων με στόχο αυτά να μειωθούν στο περίπου 20% μέχρι το 2012 από 58% που είναι σήμερα. Ήδη μέσα στο έτος προωθείται η πώληση τριών χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων συνολικής αξίας περίπου 4,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...