21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Τράπεζα Πειραιώς πουλά το 23,56% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ

Ημερομηνία:

Σε νέα φάση εισέρχονται οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης της ακτοπλοΐας μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε εκποίηση 43.685.197 μετοχών της ΑΝΕΚ, κυριότητας της Sea Star Capital. Πρόκειται για το 23,5661% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ.

Η Τράπεζα Πειραιώς έγινε κάτοχος των μετοχών αυτών τον Δεκέμβριο του 2014, όταν κατήγγειλε δάνειο που είχε ενέχυρο τις μετοχές που κατείχε η κυπριακή Sea Star Capital, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον κ. Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς  που έχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο και είναι ο μεγαλομέτοχος της Hellenic Seaways, είχε πάρει στα χέρια της το 24,5% των μετοχών της χανιώτικης εταιρείας το Δεκέμβρη του 2014 για δάνειο που είχε δώσει στη Sea Star ύψους, 160 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον, η τράπεζα προχωρά στην εκποίηση αυτού του ποσοστού.

Με σχετική ανακοίνωση η εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο εταιρεία Sea Star αναφέρει ότι «η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε επισπεύδει δυνάμει της υπ’ αριθμ. 93/24-2-2015 απόφασης του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μελετών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ν.Π.Δ.Δ.) την εκποίηση 43.685.197 κοινών ονομαστικών ενεχυριασμένων μετοχών» της ΑΝΕΚ, κυριότητας της Sea Star Capital.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι διορίστηκε η εταιρεία Alpha Finance ΑΕΠΕΥ ως το αρμόδιο μέλος του Χ.A. για τη διενέργεια της εκποίησης, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα Πέμπτη 19.3.2015. Στην ανακοίνωση της Sea Star Capital προστίθεται ότι «το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε όλες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία της εταιρείας και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τη διενέργεια της ως άνω εκποίησης».

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει επίσης το 23,4% της Hellenic Seaways με την οποία είχε πρόσφατα διένεξη η ΑΝΕΚ Lines για το πλοίο Olympic Champion, ενώ έμμεσα μέσω της συμμετοχής της στον Ομιλο MIG «ελέγχει» και τον Ομιλο Attica Group, ο οποίος ανήκει κατά 90% περίπου στη MIG.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χθες επήλθε συμφωνία μεταξύ Hellenic Seaways και ΑΝΕΚ για τις οφειλές της δεύτερης προς την πρώτη με αποτέλεσμα να «απελευθερωθεί» και το πλοίο «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ για το οποίο είχε εκδοθεί κατασχετήριο.

Ναυτεμπορική, protothema.gr, capital.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...