20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η φιλοσοφία επέστρεψε στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ημερομηνία:

Στο μέρος που δίδαξε πριν από 2400 χρόνια ο Πλάτωνας ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την σημασία της ελληνικής φιλοσοφικής στο σήμερα, διακεκριμένοι καθηγητές Φιλοσοφίας«Στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν μπορείς παρά να νιώσεις δέος για τους φιλοσόφους που πριν από χιλιετηρίδες αφιέρωσαν την ζωή τους στην έρευνα προκειμένου να αφήσουν κληρονομιά το μνημειώδες έργο τους» ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου San Diego των ΗΠΑ, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος καλωσορίζοντας το κοινό, ενώ υπενθύμισε την παρατήρηση του Κικέρωνα ότι κανείς συγκινείται περισσότερο στον χώρο της Ακαδημίας παρά για το έργο των σπουδαίων φιλοσόφων καθώς εκεί μπορεί να φέρει τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σπεύσιππο και τον Ξενοκράτη μπροστά στα μάτια του. «Αν υπήρχε ένας ιερός χώρος της φιλοσοφίας αυτός θα ήταν αναμφίβολα η Ακαδημία Πλάτωνος» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάντοβα Ενρίκο Βέρτι μίλησε για την κοινή γλώσσα του έργου του Αριστοτέλη με τις βάσεις ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού, ενώ αστειευόμενος ζήτησε συγνώμη που την ομιλία του μονοπώλησε ο Αριστοτέλης και όχι ο Πλάτωνας. Όπως υπενθύμισε, πάντως, ο Αριστοτέλης πέρασε είκοσι χρόνια από τη ζωή του στην Ακαδημία ενώ στην δική του σχολή μόνο δώδεκα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής επικεντρώνοντας την παρέμβασή του στην σχέση της φιλοσοφίας με την πολιτική

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ