Κάτοικος Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης είναι ο νεαρός άνδρας που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook τη φωτογραφία που βλέπετε με τον ίδιο να κρατάει με το ένα του χέρι το γατάκι που πνίγει. Το στιγμιότυπο και τα στοιχεία του δράστη, που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα έπνιξε το ζώο, έγιναν γνωστά στο σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» το οποίο και θα καταθέσει σχετική καταγγελία και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπιστούν και τα ηλεκτρονικά ίχνη του.

Ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει καταγγελία εις βάρος του και στο Α.Τ. Μοιρών από τον αυτόπτη μάρτυρα ώστε να σχηματιστεί δικογραφία για τον βασανισμό και την θανάτωση της γάτας.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» Καλλιόπη Μαραβελάκη, ο νεαρός καμάρωνε, δείχνοντας με την αναρτημένη φωτογραφία πώς μπορεί να πνίξει γατάκι με το ένα χέρι, ενώ η παρέα του σχολίαζε με θριαμβευτικά σχόλια την πράξη του.

Μόλις όμως αντιλήφθηκε την κατακραυγή του κόσμου ο δράστης κατέβασε τη φωτογραφία και τα σχόλια από το προφίλ του στο facebook. Το σωματείο όμως πρόλαβε να αποθηκεύσει το σχετικό υλικό και σήμερα το πρωί θα στείλει το προφίλ του νεαρού στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει ανασύσταση της ανάρτησης.

«Με τον αυτόπτη μάρτυρα θα γίνει από τη Ζωόφιλη Δράση μήνυση σ’ αυτό τον άνανδρο, ο οποίος θα μάθει από τα δικαστήρια τι σημαίνει θανάτωση ζώου δια βασανισμού» αναφέρει η κα Μαραβελάκη, η οποία επισημαίνει ότι μαζί με το δράστη και τον άνθρωπο που τράβηξε τις φωτογραφίες, βρισκόταν και τρίτο άτομο στη σκηνή του εγκλήματος, του οποίου η σκιά φαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας πάνω στα χόρτα.

11221782_920563701314808_6965816257454854481_n_1