16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Φώφη άνοιξε περπατησιά για διάδοχος Βενιζέλου: Βαγγέλη, είσαι υπό αίρεση

Ημερομηνία:

Την πλήρη αντίθεσή της με την εισήγηση Βενιζέλου για συνέδριο τον Μάιο εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, στην κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά εμμέσως την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Βαγγέλη αυτό που προτείνεις ουσιαστικά στέλνει το ΠΑΣΟΚ να σέρνεται επί 4,5 μήνες με μια ηγεσία υπό αίρεση» τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου και να τις ανακοινώσεις. Είτε είσαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος είτε όχι. Οι αποφάσεις σου θα γίνουν σεβαστές».

Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ακόμη ότι συνέδριο Μάιο χωρίς εκλογή νέας ηγεσίας σημαίνει μόνο έκτακτο το οποίο όπως προειδοποίησε, θα έχει «συγκεκριμένα όρια και νομιμοποίηση».

Ουσιαστικά η πλευρά της Φ. Γεννηματά φοβάται ότι οι βενιζελικοί θα κάνουν έκτακτο συνέδριο με αρμοδιότητες τακτικού – δηλαδή εκλογή οργάνων και ίσως και αλλαγή καταστατικού. Εκεί πιθανολογούν ότι θα επιχειρηθεί να αλλάξει η καταστατική πρόβλεψη για εκλογή από την βάση και να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή προέδρου από το Συνέδριο, κάτι που θα διευκόλυνε στελέχη όπως ο γραμματέας του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης ή το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αντιθέτως, η Φ. Γεννηματά αλλά και ο Α. Λοβέδρος προκρίνουν εκλογή μέσω της βάσης όπως ίσχυε από το 2004.

«Να το ξεχάσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό και δεν θα πάει κανείς σε τέτοιο συνέδριο. Το έκτακτο έχει συγκεκριμένη θεματολογία αλλά δεν μπορεί να εκλέξει όργανα ή να αλλάξει καταστατικό» διαμηνύει η πλευρά Γεννηματά.

Αντιθέτως, προτείνουν πρώτα εκλογή αρχηγού και μετά Συνέδριο, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που θα συζητούσε η Φ. Γεννηματά θα ήταν ένα έκτακτο συνέδριο μόνο με ομιλίες χωρίς αλλαγές σε όργανα και καταστατικό και μετά εκλογή προέδρου.

Την εκλογή νέας ηγεσίας ζήτησε και ο Γιάννης Μανιάτης που στηρίζει την Φ. Γεννηματά στη μάχη για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε ένα συνέδριο πλήρους ανανέωσης, επαναπροσδιορισμού, πολιτικό συνέδριο όπου θα τεθεί ασφαλώς το θέμα της νέας ηγεσίας, το θέμα της ανασυγκρότησης, της νέας οργανωτικής μας δομής» τόνισε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...