15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η χρηματοδότηση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στο επίκεντρο της συνεργασίας Τράπεζας Χανίων και ΟΑΕΠ

Ημερομηνία:

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας, υπογράφηκε η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και του Οργανισμού Ασφαλίσεων Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Ο ΟΑΕΠ ασφαλίζει, έναντι εμπορικών και πολιτικών κινδύνων μη πληρωμής, τις εξαγωγικές πιστώσεις που παρέχουν οι Έλληνες εξαγωγείς σε πελάτες του εξωτερικού για την πώληση προϊόντων, υπηρεσιών ή ακόμα και κατασκευής τεχνικών έργωνκαθώς και έναντι πολιτικών κινδύνων, τις επενδύσεις που πραγματοποιούν Έλληνες επιχειρηματίες στο εξωτερικό, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αύξηση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίαςκαι δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Μέσω της υπογραφείσας σύμβασης, η Τράπεζα διαθέτει πλέον την δυνατότητα να παρέχει χρηματοδότηση σε πελάτες της εξαγωγείς, υπό την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές τους θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΠ. Βασικό χαρακτηριστικό της συνεργασίας είναι οι ιδιαίτερα επωφελείς για τους πελάτες όροι, οι οποίοι διασφαλίζουν την ευέλικτη χρηματοδότησή της εξαγωγικής επιχείρησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές, πλήθος φορέων καθώς και μεγάλος αριθμός εξαγωγικών επιχειρήσεων, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τη νέα υπηρεσία της Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, κ. Μιχάλης Μαρακάκης δήλωσε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την σύναψη της στρατηγικής αυτής συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφαλίσεων Εξαγωγικών Πιστώσεων. Μέσω αυτής της συμφωνίας είμαστε πλέον σε θέση να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, που θεωρούμε ότι εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας βασικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένου του εξαγωγικού χαρακτήρα της Κρητικής οικονομίας, η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική οικονομία και κοινωνία, συντασσόμενη απολύτως με το συνεταιριστικό πνεύμα της Τράπεζάς μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ