15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Mαρτυρική Μαλάθυρος περήφανη χαιρετά και αγκαλιάζει tο άξιο τέκνο της Πολυχρόνη Ιωάννου Τζωρτζάκη

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 12-01-2019 ο πολιτιστικό σύλλογος της μαρτυρικής Μαλαθύρου και η ΕΠΟΦΕΚ στην αίθουσα του ιστορικού σχολείου της κοινότητας τιμήσαμε τον πρωταθλητή της ποδηλασίας και αθλητή του « Τάλως» Πολύχρονη Ιωάννη Τζωρτζάκη.

Ο αθλητισμός – και όχι στενά ο αθλητισμός, αλλά και η φυσική αγωγή και σωματική άσκηση – αποτελεί ανάγκη, δικαίωμα του λαού και της νεολαίας. Ο αθλητισμός όταν καλλιεργείται Συστηματικά διαμορφώνει στάση ζωής, συμβάλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος στην διάθεση και την βούληση. Σεμνός , καρτερικός επίμονος αγαπητός σε φίλους και συναθλητές του ο Πολυχρόνης γαλουχημένος με τις παραδόσεις του μαρτυρικού μας χωριού επιλέχθηκε από την εθνική ομοσπονδία ποδηλασίας στο τελευταίο Δ.Σ. της χρονιάς να εκπροσωπήσει την χώρα μας τους ολυμπιακούς αγώνες του «Τόκιο» καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των μελών της εθνικής ομάδας που φόρεσαν την φανέλα της το 2019 σε διάφορες διοργανώσεις.

Ο Πρωταθλητής Ιωάννης Τζωρτάκης

Ύψιστη αυτή τιμή για τον ίδιο τον αθλητή είναι ταυτόχρονα και ύψιστη για τους μαρτυρικούς τόπους από τους οποίους έχουν καταγωγή τέτοιοι αθλητές. Έτσι σήμερα ο Πολύχρονη Τζωρτζάκης το 2004, η ολυμπιονίκης μας ευτυχία Καραγιάννη – Ψαράκη Και η αδερφή της Ζηνοβία στο Πόλο ανεβάζουν την Μαλαθύρου ακόμη πιο ψηλά, και οι τρεις τους έχουν εκτελεσμένους τους παππούδες τους ,Μιχάλη και Ιωάννη Τζωρτζάκη και Ανδρέα ψαράκι στην εκατόμβη της Μαλαθύρου.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση από το Πολιτιστικό Σύλλογο της Μαρτυρικής Μαλαθύρου

Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί ο σαραντάχρονος Μιχάλη Τζωρτζάκης πρόεδρος τότε του χωριού ,εμψύχωνε τους συγχωριανούς του, τίμησε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και έδωσε μαθήματα πατριωτισμού και αντρειοσύνης μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Πέφτοντας δίπλα στον αδερφό του. Ερμηνεύοντας την χαρά και την τιμή που αισθανόταν οι Μαλαθυριανοι .

Σου εύχομαι υγεία δύναμη και να τιμάς στο χωριό μας και την πατρίδα.

Σου αφιερώνω και την μαντινάδα που αντιπροσωπεύει τους νέους που καταγόμαστε από τους μαρτυρικούς τόπους:

«Ποτέ δεν πρέπει τα κλαδιά

τις ρίζες να ξεχνούνε

γιατί άμα κείνες ξεραθούν

και αυτά θα μαραθούνε»

Σπύρος Χαρ. Δαράκης
Πρόεδρος της Μαρτυρικής Μαλαθύρου
Π. Δήμαρχος Μυθήμνης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...