13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η OLAF συνεχίζει να ερευνά τον Κεφαλογιάννη για μισθολογική απάτη

Ημερομηνία:

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) επιβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με κατάθεση πρώην συνεργάτιδας του, ο Μ. Κεφαλογιάννης ερευνάται για υποθέσεις απάτης και φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του neweurope.eu, η OLAF συνεχίζει να διερευνά τον Μ. Κεφαλογιάννη για υπόθεση απάτης και φοροδιαφυγής, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τις ευρωεκλογές. Ο Μ. Κεφαλογιάννης ελέγχεται λόγω των όσων είχε καταθέσει πρώην συνεργάτιδα  του.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής κατηγορείται πως άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές  αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία ωστόσο να του καταβάλλει περίπου το 60% της αμοιβής της. Αποτέλεσμα, να παίρνει το ποσό των 4.240 ευρώ από τις απολαβές της συνεργάτιδάς του, εκτινάσσοντας τις δικές του στις 18.000 ευρώ τον μήνα, με το επιπλέον ποσό να μην εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η OLAF δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η OLAF μπορεί να επιβεβαιώσει πως ερευνά τις κατηγορίες για απάτη και παρατυπίες σχετικά με τη χρήση επιδομάτων βοηθού του κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Παρόλα αυτά, επειδή η έρευνα είναι εν εξελίξει, η OLAF δεν μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να προστατευτεί το απόρρητο των εν εξελίξει και πιθανώς επακόλουθων ερευνών, μεταγενέστερων δικαστικών αποφάσεων και διαδικαστικών δικαιωμάτων».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι αν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τον περασμένο Οκτώβριο το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, αυτό πιθανώς να συνδέεται με το γεγονός ότι τα όσα αποδίδονται ως κατηγορίες στον ευρωβουλευτή αποτελούν κοινή πρακτική στους ευρωβουλευτές, που επέλεξαν να μην ανακινήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...